Kad per Vėlines degtų tik žvakės

Priešgaisrinės apsaugos tarnybos primena, kad išvykus iš namų geriau išjungti elektros prietaisus, o automobilyje turėti gesintuvą ir vaistinėlę.

Šiemet Lietuvos kapinėse supilta daug naujų kauburėlių. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, vien tik gaisruose šiais metais jau žuvo 210 žmonių, tarp jų - 7 vaikai.

Kad artėjančios susikaupimo dienos praeitų sklandžiai ir būtų išvengta tragiškų nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena: prieš išvykdami aplankyti artimųjų kapų, nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių, šildymo prietaisų, televizoriaus, nepalikite perkaitintos ar besikūrenančios krosnies, patikrinkite ar išjungtos dujos. Tėvai įspėjami nepalikti be priežiūros vienų mažamečių vaikų.

Daugelis žmonių į kapines vyksta nuosavais automobiliais. Paprastai Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis prie kapinių suvažiuoja daug mašinų, susidaro jų spūstys, kyla avarinių situacijų, todėl automobilyje būtina turėti gesintuvą bei vaistinėlę, kad įvykus nelaimei, būtų galima padėti ne tik sau, bet ir kitiems.

Ugniagesiai linki, kad per ilgąjį mirusiųjų pagerbimo savaitgalį visose Lietuvos kapinaitėse degtų tik žvakių ugnelės, o gaisrų ir kitų nelaimių būtų išvengta.


Šiame straipsnyje: Vėlinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių