Jūra ir vėl nori aukų

Smiltynėje jūra pasiglemžė vyro gyvybę, o kartu nelaimę patyrusią jo draugę ištiko koma. Kol kas vis dar mįslė ir abiejų nelaimėlių tapatybė.

Pranešė iš nudistų pliažo

Nelaimė Smiltynėje į kairę nuo gelbėjimo stoties esančiame nudistų paplūdimyje įvyko užvakar pavakare. Gelbėtojai gavo pranešimą, kad čia skęsta vyras ir mergina.

Skendusieji buvo ištraukti į krantą. Kol atvyko greitoji medicinos pagalba, gelbėtojai ir paplūdimyje dirbantys medikai porai teikė pirmąją pagalbą.

Merginą jiems pavyko atgaivinti, tačiau ją ištiko koma. Skendusioji perduota greitosios pagalbos gydytojams. Vyrą gelbėtojai ir paplūdimyje dirbę medikai gaivino, kol atvyko antrasis greitosios pagalbos automobilis. Tačiau jau buvo per vėlu, išgelbėti jo gyvybės nepavyko.

„Iš pradžių atskubėjo vienas greitosios pagalbos automobilis. Jam išvažiavus turėjo atvažiuoti antras. Nežinau, kodėl abu neatvyko iš karto. Gal medikai neužfiksavo, kad skendo du žmonės. Tikras stebuklas, kad pavyko atgaivinti merginą", - pasakojo Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Virginijus Urbonas.

Mergina nuvežta ir paguldyta į Klaipėdos universitetinės ligoninės Reanimacijos skyrių. Vakar ji dar nebuvo atsigavusi iš komos. Medikai negalėjo pasakyti, ar ji išgyvens.

Jūra buvo rami

„Užvakar jūra buvo rami, nebuvo jokių srovių, traukos. Nesuprantu, kas galėjo atsitikti, kad įvyko tokia skaudi nelaimė. Pro tą vietą praplaukė patruliuojantys gelbėtojai, tačiau nei pagalbos šauksmo, nei judesių, būdingų skęstantiems, pora nerodė. Gal jie turėjo sveikatos problemų", - spėliojo V.Urbonas.

Uostamiesčio policija aiškinasi nuskendusio vyro ir komos ištiktos merginos tapatybes. Mergina - apie 20 metų amžiaus, rusvų iki pečių plaukų. Vyras - apie 30 metų, tamsių plaukų.

Rado vestuvinį žiedą

Ant kranto palikti daiktai bylojo, jog laiką pora leido kartu - drabužiai buvo sudėti į vieną krepšį.

Pareigūnai krepšyje aptiko vyriškus šortus, sijoną, rudos spalvos marškinėlius su užrašu „Burnout motor sports", dvejus akinius nuo saulės, rankšluosčius, raktus nuo buto, vyro vestuvinį žiedą, penkis litus. Rastos ir vasariškos šlepetės: merginos - 39, vyro - 46 dydžio.

Savaitgalį Klaipėdos paplūdimiuose skendo dešimt žmonių, kuriems prireikė medikų pagalbos. Tarp jų - du vaikai. Du iš skendusiųjų buvo neblaivūs. Vakar Klaipėdos paplūdimiuose incidentų neužfiksuota.

Skendusių žmonių, kuriems prireiktų medikų pagalbos, nebuvo ir Palangoje. Šventojoje prie molo skendo 48 metų baltarusis. Gelbėtojai laiku jam suteikė pagalbą. Vyras perduotas medikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių