Jaunavedys pasigedo žmonos

Panevėžio rajono policijos komisariato pareigūnai svarsto teisines galimybes iš kai kurių be žinios dingusių ir surastų žmonių išsireikalauti kompensacijas už sugaištą laiką ir su paieška susijusias išlaidas.

Galvoti, kaip sukurti tokį precedentą, juos paskatino 26 metų Jurgita Jonutienė iš Panevėžio rajono, Ramygalos.

Rajono Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai savaitgalį aptiko beveik prieš dvi savaites tarsi į vandenį dingusios šios jaunos moters buvimo vietą. Paaiškėjo, kad visą tą laiką ji klajojo, apie save nesiteikdama pranešti nei vyrui, nei giminėms.

Tuo metu policija J.Jonutienės paieškai metė dideles pajėgas. Rajone retas atvejis, kad dingtų jauna moteris. Paskutinį kartą čia jauna mergina dingo prieš penkerius metus. Karsakiškio seniūnijos gyventoja išvyko į Graikiją ir dingo be žinios. Mergina iki šiol nerasta nei gyva, nei mirusi.

Ant kojų sukilę pareigūnai tyrė įvairias J.Jonutienės dingimo versijas, pradedant galimos avarijos, baigiant pagrobimo ar savižudybės. Pareigūnai taip pat tikrino, ar prie moters dingimo neprisidėjęs jos vyras 30 metų Donatas Jonutis.

„Per tą laiką, kol jos ieškojom, rajone padarytas ne vienas nusikaltimas. Pareigūnams darbo per akis. Turimus žmogiškuosius resursus galėjom nukreipti ten, kur jų labiausiai reikia. Šis atvejis skatina galvoti apie tai, kaip teisiškai įvertinti tokių asmenų elgesį“, – „Sekundei“ sakė Panevėžio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gintautas Misiūnas.

Pasak jo, Baudžiamajame kodekse tokiems pradingėliams kaip J.Jonutienė atsakomybė nenumatyta, tačiau pareigūnai svarsto, kad galbūt galėtų kreiptis į teismą su civiliniu ieškiniu.

Beje, pagal įstatymus jie gali prisiteisti išlaidas, patirtas su nusikaltimu įtariamo asmens paieška.

Vyras tebevirkauja

D. Jonutis vakar dar tebesigraudino veltui laukdamas žinutės ar skambučio iš sutuoktinės.

Pareigūnai jam dar buvo nespėję pranešti geros žinios, kad jo moteris gyva ir šiuo metu glaudžiasi pas giminaičius. Tad D.Jonutis tebesijaudino, kad tik šią vasarą jo žmona tapusi Jurgita nebūtų patekusi į prekeivių žmonėmis pinkles.

Ramygalietis sutiko „Sekundei“ papasakoti, kokiomis aplinkybėmis dingo jo žmona. Tiesa, iš pradžių jis pageidavo už tai gauti 20 litų, tačiau vėliau sutiko, kad noras nekuklus. Juk jo antrosios pusės už mokesčių mokėtojų pinigus ieško policija.

D.Jonutis žmonos pasigedo rugpjūčio 29 -ąją. Vyras neslepia, kad tą dieną jis su pačia kilnojo stikliuką. Vyras užmigo, o pabudęs žmonos šalia savęs neberado.

Pasak vyro, prieš vestuves Jurgita ne kartą buvo dingusi kelioms dienoms, bet visuomet jam pranešdavo kur esanti. Šį kartą viskas buvo kitaip.

Sunerimęs vyras skambino žmonai, bet jos telefonas buvo išjungtas. Lauke jis rado numestą Jurgitos rankinę su asmens dokumentais.

D.Jonutis nuėjo iki Ramygaloje esančios degalinės. Čia veikiančios filmavimo kameros esą užfiksavo jo žmoną einančią Panevėžio link.

Jaunavedys paskambino policijai ir pranešė apie dingusią sutuoktinę. Po poros dienų jis prisiruošė nuvažiuoti į Panevėžį parašyti pareiškimo.

Meilė žmonai neišblėso

D.Jonutis tikino, kad jiedu su žmona nebuvo susipykę. Nesikivirčijo ir jos dingimo išvakarėse.

Vyras guodėsi per tas dvi savaites prisigalvojęs visokių baisių dalykų, kurie galėjo nutikti jo sutuoktinei. Vyras svarstė, kad ją galėjo mirtinai suvažinėti automobilis, kad ji galėjo patekti į prekiautojų žmonėmis rankas.

„Aš skambinau jos motinai, gyvenančiai kitame rajone. Maniau, gal ten rasiu Jurgitą, bet ir ten jos nebuvo“, – kalbėjo ramygalietis.

D.Jonutis guodėsi, kad pareigūnai apieškojo jo namus, smulkiai jo klausinėjo apie dingusią žmoną, tarsi jis būtų prie to prisidėjęs.

„Man nė į galvą neateitų tokia mintis. Juk neseniai vedžiau“, – kalbėjo jis.

D.Jonutis, iš „Sekundės“ išgirdęs, kad policija jo žmoną surado, nebežinojo, ar tuo tikėti. Vyras tik patikino, kad, jei Jurgita atsiras, jis durų jai neparodys.


Šiame straipsnyje: policijažmona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių