Jauną mediką mirtinai sumušęs jaunuolis nuteistas kalėti 11 metų

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį kaltu dėl būsimojo mediko nužudymo pripažino 23 metų Evaldą Gansiniauską.

Šiaulietis pripažintas kaltu dėl tyčinio nužudymo, jam paskirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė, pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Šiaulių universiteto studentas E.Gansiniauskas kaltintas bejėgiškos būklės žmogaus nužudymu dėl chuliganiškų paskatų bei viešosios tvarkos pažeidimu.

Bylos duomenims, E.Gansiniauskas 2010-ųjų liepos 28-osios paryčiais be jokios dingsties smogė ne mažiau dviejų smūgių nukentėjusiajam 25 metų Eimantui Kuprevičiui. Šis dešine pakaušio puse trenkėsi į grindinį ir mirė įvykio vietoje.

Medicinos mokslus Kaune baigęs E.Kuprevičius netrukus turėjo pradėti dirbti rezidentu Kauno klinikose.

Be to, E.Gansniauskas dar vienam šiauliečiui sudavė į veidą.

Nužudytojo artimiesiems - motinai ir žmonai - nuteistasis turės sumokėti po 100 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. Nužudytojo našlei jis dar turės sumokėti 21 tūkst. litų turtinės žalos.

Kitas bylos kaltinamasis - 25 metų Evaldas Pitrinas - nuteistas už viešosios tvarkos pažeidimą. Jam skirta 7,8 tūkst. litų bauda.

Manoma, kad į Šiaulius grįžęs E.Kuprevičius su draugais šventė sėkmingą medicinos studijų Kaune pabaigą. Mediko diplomą gavęs šiaulietis turėjo vykti į Kauno klinikas pradėti rezidento darbą.

Įtariama, kad E.Kuprevičiaus kompanija susivaidijo su kita, kurioje buvo nuteistieji E.Gansiniauskas ir E.Pitrinas.

Mirtimi pasibaigęs incidentas įvyko prie visą parą alkoholiu ir pilstomu alumi prekiavusio baro „Suopis“.

Vietos spauda rašė, kad 2010 birželį miesto valdžia buvo gavusi policijos prašymą atimti licencijas penkioms girdykloms, kurios, prisidengusios baro statusu, visą parą prekiavo alkoholiniais gėrimais. Baras „Suopis“ irgi buvo įtrauktas į daugiausia rūpesčių miestiečiams ir policijos pareigūnams keliančių įstaigų sąrašą.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

AJG

AJG portretas
Nesuprantu ko cia mineta parduotuves. Esu uzsienyje uzauges ir gyvenantis dipukas bet man labai keista kad Tevyneje griesciau nebaudziami zmogzudziai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių