Įvykiai pasienyje - milteliai ir vagies sulaikymas

Nuo penktadienio Lietuvos pasienyje sulaikyti trys įstatymams nusižengę vyrai. Pareigūnai sučiupo vyriškį su įtartinais milteliais, į pasieniečių rankas pateko nuo alkoholio apsvaigęs vilnietis bei policijos ieškotas vagis.

Sekmadienio vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai prie pat sienos su Lenkija, kelyje Marijampolė - Suvalkai ties Salaperaugio kaimu, patikrino automobilį „Ford Mondeo“.

VSAT pareigūnai nustatė, kad juo vykusio keleivio, 21-erių elektrėniškio, dėl vagystės ieško Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Sulaikytąjį Kalvarijos
užkardos pasieniečiai perdavė policijai.

Sekmadienio naktį dar vieną įstatymo pažeidėją sulaikė VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai. Jie ties Vilniaus rajono Lavoriškių kaimu patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Audi 90“.

Paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjęs vyras neturi vairuotojo pažymėjimo. VSAT pareigūnams paprašius pateikti kokį nors kitą asmens tapatybės dokumentą, vyras ištiesė Lietuvos piliečio pasą. Jame pasieniečiai aptiko polietileno paketėlį su baltos spalvos milteliais.

Paaiškėjo, kad prie „Audi“ vairo sėdėjo vairuotojo pažymėjimo neturintis 37-erių metų Vilniaus gyventojas. Jam, pasirodo, teisė vairuoti buvo atimta.

Vyro pase aptikę įtartiną radinį, pasieniečiai į įvykio vietą iškvietė VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos kinologę su tarnybiniu šunimi.

Netrukus tarnybinis belgų aviganis mašinos salone, prie vairo esančioje daiktadėžėje, aptiko du švirkštus su skysčio likučiais ir du polietileno pakeltėlius su tokiais pačiais baltais milteliais. Pirminis jų svoris – apie 20 gramų.

Sulaikytą vilnietį, jo automobilį ir rastuosius įtartinus daiktus pasieniečiai perdavė Vilniaus rajono policijos pareigūnams.

Penktadienio vakare VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Švenčionių rajone, Seno Strūnaičio gyvenvietėje, apie 3 kilometrus nuo sienos su Baltarusija, patikrinimui sustabdė automobilį „Volkswagen Golf“.

Tikrindami 21-erių Vilniaus gyventojo dokumentus pasieniečiai pajuto nuo jo sklindantį alkoholio kvapą. Pasirodo, kad vyras vairavo išgėręs ir būdamas 1,9 promilės girtumo.
Vairuotoją ir jo automobilį specialiojo būrio pasieniečiai perdavė Švenčionių rajono policijos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių