Įtemptos kontrabandininkų gaudynės baigėsi pasieniečių sėkme

Sieną su Rusija saugantys Pagėgių rinktinės pareigūnai sulaikė Nemunu iš Karaliaučiaus srities Rusijoje atplukdytą rūkalų krovinį, tris Pagėgių savivaldybės gyventojus ir automobilį „Subaru Forester“, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Apie vidurnaktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Pagėgių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus, Specialiosios paskirties bei Bardinų užkardų pasieniečiai stebėjo Nemuno prieigas ties Pagėgių savivaldybės Krakeniškių kaimu. Upės viduriu eina siena su Rusija.

Pasieniečiai užfiksavo, kaip prie upės Lietuvos pusėje privažiavo automobilis „Subaru Forester“ išjungtomis šviesomis. Tuo pat metu nuo Rusijos kranto į Lietuvos teritoriją priplaukė valtis su pakabinamu varikliu. Joje buvę du asmenys perdavė dėžių krovinį iš „Subaru Forester“ išlipusiems dviem vyrams, kurie jį sudėjo į automobilį. Valtis grįžo atgal į Rusiją. „Subaru Forester“ su pakrautu kroviniu ir išjungtais žibintais nuvažiavo link Panemunės miestelio.

Kelyje Panemunė - Mikytai pasieniečiai  stabdė šį automobilį, tačiau jo vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimui. Tuomet kitas Pagėgių pasieniečių ekipažas ant kelio patiesė priverstinę stabdymo juostą, vadinamąjį ežį.

Jį pervažiavęs „Subaru Forester“ pradurtomis padangomis dar lėkė apie tris kilometrus. Kai iš padangų ant ratlankių liko tik keli skuteliai, bėgliai sustojo.

Automobilio  vairuotojas  ir keleivis suprato, kad su kroviniu pasprukti nepavyks, todėl iššoko iš mašinos ir pradėjo bėgti norėdami tamsoje pasislėpti. Tačiau Bardinų užkardos kinologai su tarnybiniais šunimis bei kiti rinktinės pareigūnai po neilgai trukusių paieškų sulaikė abu bėglius, 26-erių ir 29-erių Pagėgių savivaldybės gyventojus.

Automobilyje pareigūnai rado 20 dėžių, iš viso 10 tūkst. pakelių cigarečių „Denim Blue“ be banderolių.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Atlikdami tolesnius veiksmus pasieniečiai sulaikė dar vieną Pagėgių savivaldybės gyventoją. Įtariama, kad šis  28-erių vyras irgi susijęs su minėtu kontrabandinių cigarečių kroviniu.

Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į  areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių