Įtariamasis vagystėmis iš Seimo viešbučio išgirdo 13-ąjį nuosprendį

Įtariamasis vagystėmis iš Seimo viešbučio vilnietis Valerijus Capukas nuteistas dar už vieną vagystę ir neteisėtą narkotikų laikymą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas 32 metų kaltinamajam skyrė dvejus metus laisvės atėmimo, trečiadienį jis išgirdo 13-ąjį nuosprendį.

Nukentėjusiajam nuteistasis turės grąžinti 1,6 tūkst. litų.

V.Capukas yra suimtas, nes įtariamas įvykdęs daugiau nusikaltimų - vagystes iš Seimo viešbučio.

Kaltinamajam, kuris padarė naują nusikaltimą, turėdamas neišnykusį teistumą, Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Edita Ignatavičiūtė siūlė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę.

Bylos duomenimis, pernai liepos 20 dieną V.Capukas iš neužrakinto automobilio Vilniuje pagrobė daiktų ir per 13 tūkst. litų grynųjų pinigų. Mašinos vairuotojas tuo metu teikė pagalbą troleibuso vairuotojai. V.Capukas važiavo tuo troleibusu, išlipo iš jo, paėmė iš automobilio kompiuterį, kitus daiktus ir nuėjo.

Vyras buvo sulaikytas po kelių dienų. Pasak prokurorės E.Ignatavičiūtės, nukentėjusiajam buvo grąžinti visi daiktai ir beveik visi pinigai. Trūko maždaug pusantro tūkstančio litų. V.Capukas savo kaltę pripažino ir teismui papasakojo, kaip įvykdė nusikaltimą.

„Retas atvejis, kad viskas pakankamai gerai išsispręstų ir pavyktų grąžinti tiek daiktų“, - BNS sakė prokurorė.

Nusikaltimas atskleistas įtariamajam padedant.

Pareigūnams V.Capukas yra aiškinęs, kad neskriaudęs senukų ar kitų žmonių, nesmurtavęs, o vogęs iš turtingų žmonių, kurie turi pakankamai pinigų pragyventi. Pasak prokurorės, kaltinamasis suvokia esąs narkomanas, darantis nusikaltimus, nepuola įtikinėti, kad tai jau paskutinis jo nusikaltimas, galbūt jis stokoja pagalbos, atsikratant priklausomybės narkotikams.

„Aš nežinau, ar išlipsiu iš tos duobės, ar ne“, - yra sakęs pareigūnams V.Capukas.

Sausio pradžioje tas pats Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino prokuratūros prašymą ir maksimaliam trijų mėnesių terminui leido suimti V.Capuką dėl įtarimų Seimo viešbutyje apvogus parlamentarą Julių Sabatauską ir dar kelis Seimo narius.

Įtariamąjį per specialią operaciją prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ sulaikė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Sausio 1 dieną policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės įsibrovus į Seimo nario, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko J.Sabatausko butą. Nusikaltimą tiriantiems pareigūnams vagystės braižas išsyk pasirodė panašus į kitą Seimo viešbutyje anksčiau padarytą tokios pat rūšies nusikaltimą.

Atlikę įvairius operatyvinius veiksmus, pareigūnai vagyste įtariamą asmenį nustatė ir sulaikė su įkalčiais.

Įtariamasis ketino realizuoti dalį iš Seimo nario buto pagrobto turto. Sulaikytas vilnietis 32 metų V.Capukas pareigūnams žinomas nuo 2010 metų, kai apvogė kito Seimo nario Algimanto Salamakino butą taip pat Seimo viešbutyje. Tada jis buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme, kurią atlikęs iš pataisos namų buvo paleistas į laisvę pernai kovo mėnesį.

Per kratą pas įtariamąjį rasti vogti daiktai, taip pat įvairių raktų ryšuliai, kuriais pasinaudojęs jis galėjo įvykdyti ir daugiau nusikaltimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimietis

kaimietis portretas
jei vagia iš seimūnu nereiktu teistijie daugiau pavagia,nei tas vargšas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių