Ispanijoje sulaikytas ilgai ieškotas lietuvis

Šią savaitę Malagoje Ispanijos policijos pareigūnai sulaikė mūsų šalies policijos ieškotą 29 metų Mantą Dockų. Jo paiešką 2004 metų gruodžio mėnesį dėl žmonių grobimo, neteisėto jų laisvės atėmimo bei vogimo buvo paskelbę Kauno Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.  

Ispanijos policija vykdė tyrimą, kuriame pagrindinis įtariamasis buvo M.Dockus. Jo vadovaujama grupė dėl išpirkų grobė žmones, prievartavo turtą, vogdavo ir pardavinėdavo automobilius.

M.Dockus Ispanijoje slapstėsi Gražvydo Jaro pavarde. Drauge su juo buvo sulaikytas jo brolis - 25 metų Eimantas Dockus. Suimti ir keli bendrininkai - 30 metų Giedrius Jakočiūnas bei 39 metų čekas Petr Fuchman.

Per minėtų asmenų sulaikymo operaciją ispanų pareigūnai surado 1,2 mln. padirbtų eurų, 2 pistoletus, 1 automatą, šaudmenų, 4  automobilius („Mercedes Benz", „Seat", „BMW X5", „VW Paesat"), iš kurių 3 - vogti. Taip pat buvo rasta įranga pinigų klastotėms gaminti, neperšaunama liemenė, Ispanijos policijos pareigūnų skiriamieji ženklai, policijos automobilių naudojami specialieji švyturėliai, padirbti dokumentai.

Pasak Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovų, identifikuojant asmenis ir paspartinant įtariamų asmenų paiešką labai didelį vaidmenį turėjo glaudus Lietuvos ir Ispanijos policijos bendradarbiavimas. Prie tyrimo ypač prisidėjo Lietuvoje reziduojanti Ispanijos Karalystės paskirtoji policijos atašė Juana Cuezva Marcos ir Ispanijoje dirbantis Lietuvos policijos atašė Tomas Antulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių