Internete išplatinta šuns egzekucija jau susidomėjo policija

"Youtube" platinami vaizdai, kurioje keli sportine apranga vilkintys trumpai kirpti vaikinai žiauriai susidorojo su šunimi.

„Čia bus filmas, kaip moka šunys skraidyt“, - mobiliuoju telefonu filmuojančiam draugui, paaiškina vaikinas, kaip įtariama šuns šeimininkas.

Po draugų raginimų, vaikinas numeta šunį nuo tilto. Šuo pamataruoja kojomis ore ir tėškiasi į žemę. Vaizdo medžiagoje matyti, kad po smūgio į žemę šuo dar yra gyvas, tačiau negali judėti, raitosi dulkėse, inkščia ir kankinasi. Kiemsargio kančias palydi vaikinų juokas ir keiksmai.

Po šios vaizdo medžiagos išplatinimo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato Vilkijos policijos nuovadoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 str. (Žiaurus elgesys su gyvūnais).

Policijos pareigūnai jau nustatė ir įtariamąjį. Manoma, kad su šuniu žiauriai susidorojo S.D. (gim. 1987 m.). Jis yra ieškomas.

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais baudžiamasis kodeksas numato viešiuosius darbus arba baudą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių