Ilgojo savaitgalio žalos – apie 1 mln. litų

Po ilgojo savaitgalio dėl žalų atlyginimo į didžiausią šalies draudimo bendrovę „Lietuvos draudimą“ kreipėsi beveik 2 kartus daugiau nukentėjusiųjų nei įprastai. Iš viso buvo užregistruota apie 400 draudžiamųjų įvykių. Bendrovė planuoja klientams kompensuoti apie 1 mln. litų nuostolių.

Tradiciškai didelius nuostolius patyrė vairuotojai. „Nedrausmingi eismo įvykių dalyviai kaip prakeikimas lydi kiekvieną ilgąjį savaitgalį, bendrovė užregistravo beveik 300 pranešimų dėl autoįvykių. Vidutinė žala – 2500 Lt“, - sakė „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Be eismo įvykių, savaitgalis pasižymėjo ir turto žalomis. Daugiausiai gyventojų bei įmonių pranešimų sulaukta dėl vagysčių ir apiplėšimų. Buvo kilę keletas skaudžių gaisrų, kurių žala sieks 100 tūkst. Lt. Bendra gaisrų ir vagysčių padaryta žala gyventojų turtui gali būti apie 300 tūkst. litų.

Bendrovė užregistruotus didesnius nuostolius nukentėjusiesiems klientams planuoja atlyginti artimiausiu metu, o nedidelės žalos yra sutvarkomos iškart – telefonu.

„Nelaimingų įvykių gausa rodo, kad daugelis gyventojų prieš šventes išvykdami ilgesniam laikui iš namų tinkamai nepasirūpina savo turto saugumu. Iš namų išvykstantiems savaitgaliui ar atostogauti ilgesniam laikui patariame nepamiršti patikrinti, ar išjungti visi buitiniai prietaisai, ar sandariai uždaryti langai. Taip pat visuomet pravers neišvykstančio kaimyno dėmesys jūsų butui ar namui“, - įprastas saugumo priemones vardijo G.Matiukas.

Per 2009 m. Jonines, kai buvo tik viena laisva diena, „Lietuvos draudimas“ 150 klientų išmokėjo beveik 250 tūkst. Lt, o štai 2008 m. į bendrovę kreipėsi net 420 klientų, kuriems buvo išmokėta 800 tūkst. Lt.

Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius „Lietuvos draudimas“ savo klientams jau yra atlyginęs apie 39 tūkst. žalų, už beveik 74 milijonus litų.


Šiame straipsnyje: nelaimėsDraudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių