Įkliuvo Kuršių mariose brakonieriavę šilutiškiai

Pagėgių rinktinės pasieniečiai, bendradarbiaudami su aplinkosaugininkais, sulaikė du Kuršių mariose tinklais žvejojusius brakonierius.

Antradienį per Naikupės stebėjimo bokšte įrengtą pasieniečių naudojamą radiolokacinę jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistemą buvo užfiksuota motorinė valtis. Ja mariose plaukė du asmenys ir, įtarta, neteisėtai žvejojo tinklais.

Informaciją apie tai gavo ne tik sieną su Rusija kontroliuojantys Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pasieniečiai, kurių saugomame ruože Šilutės rajone yra 45 metrų Naikupės bokštas su radiolokacine įranga. Pagėgių pasieniečiai abipusiu susitarimu sistemos teikiama informacija leidžiai pasinaudoti ir aplinkosauginkams, kurie pamaryje siekia pažaboti neteisėtą žvejybą.

Netrukus Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento jūrų skyriaus darbuotojai savo plaukiojimo priemone nuplaukė į vietą mariose, kur galėjo būti brakonieriaujama. Pasirodė, kad įtartina valtis su joje buvusiais vyrais jau pasišalinusi.

Aplinkosaugininkams pagalbon vėl atskubėjo Vileikių užkardos pasieniečiai. Turėdami informacijos jie patykojo iš Kuršių marių į Atmatos upę įplaukusių asmenų.

56-erių ir 35-erių Šilutės gyventojus pasaloje buvę VSAT pareigūnai sulaikė jau pasienio ruože, Šilutės savivaldybės Šyšos kaime.

Vienam iš šilutiškių priklausančioje motorinėje valtyje pasieniečiai rado apie 300 metrų ilgio tinklą ir neteisėtai sugautas žuvis: aštuoniasdešimt ešerių, šešiasdešimt penkias perpeles, penkis starkius ir dvi lydekas.

Sulaikytieji turėjo pasienio ruože būtinus asmens dokumentus, todėl VSAT pareigūnai jų nebaudė, o su visu „laimikiu" ir valtimi perdavė aplinkosaugininkams.

Klaipėdos aplinkos apsaugos departamento pareigūnai šilutiškiams už žvejybos nuostatų pažeidimus pradėjo administracinės bylos teiseną. Jiems taip pat teks atlyginti žalą gamtai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių