I.Jurgelevičiūtę teismas paleido į laisvę (papildyta)

Vagystėmis įtariama dainininkė Irma Jurgelevičiūtė po teismo posėdžio paleista į laisvę. Teismas nesutiko tenkinti prokurorų prašymo pratęsti jai suėmimą.

Papildyta 18.05 val.: Iš teismo rūmų I.Jurgelevičiūtė buvo išvesta, kaip ir atvesta, tarnybiniais teismo koridoriais ir greitai įsėdo į jos laukiantį automobilį. Beveik dvi paras sostinės areštinėje praleidusi dainininkė, pasirašydama teismo nutartį neskirti jai pačios griežčiausios kardomosios priemonės suėmimo, apsiverkė.

Žurnalistų paklausta, kaip jaučiasi, I.Jurgelevičiūtė tepratarė: "puikiai". Ne ką kalbesnis buvo ir jos advokatas V.Sirvydis.

Jis patikino, kad suėmimo išvengusi dainininkė toliau tęs suplanuotą koncertinę veiklą ir, galbūt, netgi grįš į šokių projektą, iš kurio iškrito, nes Kriminalinės policijos biuro pareigūnų buvo išvežta apklausai į policiją.

Nors I.Jurgelevičiūtė ir paleista į laisvę, įtarimai jai nepanaikinti. Prokuroras spręs kokią kitą kardomąją priemonę jai skirti.

Papildyta 17.35 val.: Koridoriuje laukiantiems žurnalistams pranešta, kad uždaro posėdžio metu teismas nesutiko patenkinti prokurorų prašymo skirti dainininkei kardomąją priemonę - suėmimą 10-čiai dienų. 

Papildyta 17.25 val.: Teismo posėdyje, portalas 1diena.lt duomenimis, dainininkė I.Jurgelevičiūtė ir toliauneigė jai mestus įtarimus, tačiau prisipažino, kad jos tėvų namuose per kratą rasti  „Šok su manimi“ dalyvių asmeniniai daiktai.

Slaptas teismo posėdis

Žurnalistai budėjo prie visų teismo įėjimų, daugybė jų nuo vienos salės durų iki kitų, blaškėsi ir teismo koridoriais, tačiau vagystėmis iš šokių projekto kolegų įtariama dainininkė Irma Jurgelevičiūtė nuo jų paslėpta.

Vilniaus 1-ojo miesto apylinkės teismo atstovas Audris Kutrevičius portalui 1diena.lt sakė, kad I.Jurgelevičiūtė į teismą atvežta, posėdis vyksta, tačiau pro kurį įėjimą galėjo būti įvesta dainininkė, jis sakė neįsivaizduojantis.

"Jų čia tiek yra, kad net aš pats jų visų nežinau", - kalbėjo A.Kutrevičius.

Nors buvo skelbta, kad vagystėmis įtariama dainininkė į teismą suėmimui bus atvežta 15 val., praėjus pusvalandžiui jos vis dar teisme nebuvo.

Visą dieną pareigūnai keitė tiek teismą, kuris turėtų skirti suėmimo terminą I.Jurgelevičiūtei, tiek teismo posėdžio laiką.

Pirma buvo skelbta, kad dainininkės suėmimo klausimą spręs Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas, po to persigalvota, esą šį klausimą turėtų svarstyti 1-asis apylinkės teismas, kuris sprendžia ir kitus suėmimus bylose, kuriose tyrimą vykdo Kriminalinės policijos biuras.

Vėliau vėl paskelbta, kad suėmimą svarstys 2-asis teismas, po to, dar kartą, kad – pirmasis. Nuolat keistas ir teismo posėdžio laikas, o 15 val. I.Jurgelevičiūtės taip ir neatvežus į teismą, pradėtas keisti ir salės, kuriame turėtų būti sprendžiamas suėmimo klausimas, numeris.

Iš pradžių kartu su žurnalistais posėdžio laukęs advokatas Vytautas Sirvydis taip pat netikėtai dingo.

I.Jurgelevičiūtė, pasak prokuroro, įtariama pasikėsinimu pagrobti svetimą turtą įsibrovus į patalpas, saugyklą ar saugomą teritoriją. Už tai gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Dainininkę prokurorai teismo prašo suimti dešimčiai dienų.

Jei teismas nuspręs skirti suėmimą, dar pirmadienį vakare I.Jurgelevičiūtė bus perkelta į Lukiškių tardymo izoliatorių.

Dainininkės sulaikymo terminas baigiasi pirmadienį 20.30 val.

Portalas 1diena.lt primena, kad šeštadienio vakarą iš TV3 projekto „Šok su manimi“ transliacijos dar nesibaigus laidai netikėtai dingo dainininkė ir šokėja Irma Jurgelevičiūtė.

Pareigūnai teigia, kad įrodymų, jog dainininkė apsivogė, daugiau negu pakankamai – pas ją rasti pareigūnų žymėti banknotai, nufilmuotos kitos vagystės, kuomet I.Jurgelevičiūtė pasisavino kitų projekto dalyvių kosmetiką, kvepalus, pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių