Ieškodama darbo neteko pinigų

Uostamiestyje prisimintas senas sukčiavimo būdas - užsienio įmonės vadovu apsimetęs nepažįstamasis išviliojo pinigų iš aštuoniolikmetės.

Dėl įvykio mergina kreipėsi į Klaipėdos policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrių. Aštuoniolikmetė pasakojo, kad viename laikraštyje rado skelbimą, kuriame buvo pranešama apie galimybę įsidarbinti užsienyje.

Mergina susidomėjo pasiūlymu. Ji paskambino nurodytu numeriu. Atsiliepęs vyras prisistatė Anglijoje esančio fabriko vadovu. Nepažįstamasis tvirtino, jog aštuoniolikmetę tikrai gali įdarbinti, tačiau už šią paslaugą reikia sumokėti.

Norėjusi vykti dirbti į užsienį mergina sutiko tariamam fabriko vadovui sumokėti 1200 litų.

Tačiau nuo dienos, kada aštuoniolikmetė sumokėjo pinigus, praėjo daugiau nei mėnuo. Ji iki šiol nėra įdarbinta, o darbdaviu apsimetęs vyras dingo.
Supratusi, kad buvo apgauta, mergina kreipėsi į policiją, kuri pradėjo tyrimą dėl apgaule užvaldytų pinigų. Pareigūnams sukčiaus sulaikyti dar nepavyko.

Neatmetama galimybė, kad nuo jo galėjo nukentėti ir daugiau klaipėdiečių. Asmenys, pakliuvę į sukčiaus pinkles, turėtų kreiptis į Klaipėdos policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyrių telefonu (8 46) 354 671.

Jo vadovas Silvijus Baranauskas tvirtino, jog tokio pobūdžio nusikaltimai buvo ypač populiarūs prieš 4-5 metus, kada Lietuva nepriklausė Europos Sąjungai, o lietuvaičiams įsidarbinti svečiose šalyse būdavo sudėtinga.
Tuo metu netrūko sukčių, kurie žadėdavo įdarbinti užsienyje, aiškindavo ten turį pažįstamų, galimybių ir būtent tuo vertėsi. Jie paimdavo pinigus, o darbo nesurasdavo arba surasdavo tokį, kuris visiškai neatitikdavo žadėtų sąlygų.

"Šis įvykis labai nustebino. Keista, kad žmonės dar tiki tokiais dalykais. Juk internete galima rasti visą informaciją apie užsienyje esančius fabrikus, darbo skelbimus. O lietuviai įsidarbinti kitose Europos Sąjungos šalyse gali be didelio vargo", - aiškino S.Baranauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių