I.Degutienei bus nešami prieš E.Žiobienę surinkti parašai

Ateinantį penktadienį Drąsiaus Kedžio šalininkai planuoja susitikimą su Seimo pirmininke Irena Degutiene bei planuoja jai įteikti Lietuvos žmonių parašus dėl Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žionienės atstatydinimo.

Tą pačią dieną, spalio 8-ąją planuojamas ir piketas prie Seimo.

Kaip portalui 1diena.lt sakė organizatoriai, piketas prie Seimo prasidės 13 val. Apie 13.30 val. planuojama, kad kelis piketo dalyvius priims Seimo pirmnininkė I Degutienė. Jai planuojama perduoti nuo birželio 7 d. rinktus gyventojų parašus, dėl E.Žiobienės atstatydinimo.

Į D.Kedžio šalininkų nemalonę Vaiko teisių apsaugos kontrolierė pateko ne tik dėl savo neveiklumo sprendžiant su D.Kedžio dukra susijusios problemas. Labiausiai žmones užpykdė E.Žiobienės pasisakymas vienoje televizijos laidoje, kai Vaiko teisių apsaugos kontrolierė viešai pareiškė, kad vaikui net ir blogiausia motina yra geriau už geriausią globėją.

Be to, D.Kedžio šalininkams užstrigo E.Žiobienės vieši raginimai kuo greičiau atiduoti mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei. Nors vėliau Vaiko teisių apsaugos kontrolierė bandė teisintis, jog ji kaip teisininkė negalėjo kitaip elgtis ir prisipažino, jog nežinanti nei kokia motina yra L.Stankūnaitė, nei, ar mergaitė yra saugi ir aprūpinta savo globėjos Neringos Venckienės namuose, D.Kedžio šalininkų toks pasiteisinimas neįtikino. Jų nuomone, toks žmogus negali būti atsakingas už visų Lietuvos vaikų likimą.

Parašai dėl E.Žiobienės buvo pradėti rinkti birželio 7 d., po surengto piketo prie Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos.  „Mes reikalaujame, kad E.Žiobienė būtų atšaukta kuo skubiau arba atsistatydintų pati. Taip pat reikalaujame pradėti ikiteisminį tyrimą, kad būtų išaiškinta kokioms juodoms jėgoms dirba, nes aiškiai matosi, kad ji daro viską, kad vaikas būtų atiduotas motinai. Matosi, kad jos interesas yra ne apginti mergaitę, o pataikavimas kažkokioms neaiškioms organizacijoms“, - tada kalbėjo vienas iš piketo organizatorių vilnietis Marius Kuprevičius.

Parašai dėl E.Žiobienės atstatydinimo buvo renkami ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Nepritarantieji I.Degutienės pasirinkimui į Vaiko teisių apsaugos kontrolierės vietą iki šiol gali pasirašyti internete www.peticijos.lt /visos/3647.

Kaip skelbia piketo organizatoriai, jie dėl leidimo jam nesikreipė, todėl norint nepažeisti įstatymų, jei žmonių susirinks daugiau, būriuosis po atskiras devynių žmonių būrelius. Pikete taip pat žada dalyvauti ir Londono lietuvių Veritas organizacijos atstovė, šiuo metu viešinti Lietuvoje bei nepriklausomas fotografas iš Didžiosios Britanijos Rayus Tangas, aktyviai besidomiantis skandalingosios Kauno pedofilijos bylos tyrimo eiga. Jo darbai publikuojami vieno iš populiariausių laikraščių ,,The Independent‘‘ bei kituose leidiniuose.

 


Šiame straipsnyje: KedysŽiobienėpiketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių