Į Vokietiją susiruošę nelegalai turėjo suklastotus latviškus pasus

Kalvarijos savivaldybėje pasieniečiai sulaikė du, įtariama, nelegalus, maršrutiniu autobusu vykusius į Vokietiją.

Keliautojai pasieniečiams pateikė Latvijos pasus, kurie, kaip įtariama, buvo suklastoti.

Pirmadienio vakarą Lazdijų rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė maršrutinį autobusą „Volvo“. Lenkijoje registruotas autobusas iš Vilniaus gabeno keleivius į Štutgartą.

Dokumentų kontrolės metu pareigūnai atkreipė dėmesį į dviejų tamsaus gymio vyrų pateiktus Latvijos piliečių pasus. Iškart įtarta, kad abu šie dokumentai yra suklastoti - duomenų lapuose pasieniečiai įžvelgė, kad asmenų nuotraukos keistos negamykliniu būdu, skiriasi ir šių lapų įsiuvimas.

Abu keliautojus pareigūnai iš autobuso išlaipino ir sulaikė.

Neblogai rusiškai kalbantys užsieniečiai prisistatė esantys 27 metų Sirijos ir 21 metų Afganistano piliečiais, tačiau neturėjo jokių dokumentų, patvirtinančių savo tapatybę.

Vilniuje į autobusą įlipę užsieniečiai negalėjo tiksliai nurodyti vietos, kur gyveno iki kelionės. Abu jie turėjo asmeninių daiktų ir kelis šimtus eurų.

Dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo juo Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Abu užsieniečiai dviem paroms uždaryti į areštinę.


Šiame straipsnyje: pasienissuklastotas pasas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių