Į Lietuvą neįleistos baltarusės byla prieš pasieniečius – sustabdyta

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį sustabdė Baltarusijos aktyvistės Tatjanos Novikovos bylą, kurioje ji siekia panaikinti pasieniečių sprendimą neįleisti jos į Lietuvą, kol teisme bus išnagrinėtas analogiškas skundas Migracijos departamentui.

Teismas pranešė, kad administracinės bylos nagrinėjimas dėl Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sprendimo sustabdytas pačios pareiškėjos prašymu.

Byloje, kurioje skundžiamas Migracijos departamentas, teismas anksčiau šį mėnesį paprašė Užsienio reikalų ministerijos išslaptinti ir pateikti teismui dokumentus, kuriais remiantis priimtas Migracijos departamento sprendimas, o šios bylos nagrinėjimą atidėjo vasario 25 dienai.

VSAT pernai rugsėjo 26 dienos sprendimu T.Novikovai atsisakė leisti atvykti į Lietuvą, tokį sprendimą VSAT priėmė remdamasi Migracijos departamento rugsėjo 10 dienos sprendimu.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ teigia, kad T.Novikova yra prieš branduolinę energetiką nusiteikusi aktyvistė ir rugsėjį ketino dalyvauti Vilniuje vykusioje konferencijoje, skirtoje branduolinei atominei energetikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GPU

GPU portretas
Tai gal isplauke kokiu idomiu bylos detaliu, kad "drauge" pareiskeja taip staigiai "suvyniojo meskeres" ir dingo? Kazkaip Lietuvoje ji ne savo tiesioginiu amatu uzsiiminejo, o tik uostinejo jos nelieciancius dalykus. Tai kaip cia?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių