Į Lietuvą neįleista Baltarusijos aktyvistė stebisi uždaru teismu

Migracijos departamento sprendimą teismui apskundusi Baltarusijos aktyvistė Tatjana Novikova teigė, jog ją pribloškė sprendimas bylą nagrinėti uždarame posėdyje, ir stebėjosi Užsienio reikalų ministerijos (URM) nenoru paaiškinti, kodėl ši žinyba ją kurį laiką laikė grėsme Lietuvai.

Moteris teigė bylą Vilniaus apygardos administraciniame teisme inicijavusi siekdama reabilituoti save.

„Mane pribloškė tai, kad teismo posėdis buvo uždaras. Aš nesu Lietuvos pilietė, netarnauju Lietuvos kariuomenėje as Lietuvos spectarnybose. Kodėl šis posėdis buvo uždaras, kodėl medžiaga, kuri susijusi su mano teisių suvaržymu, įslaptinta?“, - po posėdžio žurnalistams sakė T.Novikova.

„Čia trečioji pusė - Užsienio reikalų ministerija - nematė galimybės net supažindinti teisėją su motyvais, kurių pagrindu buvo priimtas toks sprendimas, sakydama, kad teisėja neturi teisės susipažinti su slapta informacija. Tai visiškas absurdo teatras“, - kalbėjo Baltarusijos pilietė.

Pasak jos, teismas „vis dėlto įpareigojo URM kitam svarstymui pateikti tuos motyvus, kurie buvo įslaptinti“. Kitas posėdis numatytas vasario 25 dieną.

„Noriu ypač pabrėžti - tai ne tik atsisakymas išduoti vizą, tai atsisakymas įleisti esant jau galiojančiai vizai. Sprendimas, kurį priėmė Migracijos departamentas, teigia, kad aš keliu grėsmę viešajai tvarkai, tarptautiniams santykiams ir Lietuvos nacionaliniam saugumui. Mano požiūriu, administracinei bylai tai pakankamai rimti kaltinimai. Tačiau kaltinimai yra visiškai tušti, t.y. ten nėra jokių įrodymų, jokių motyvų ir dabar jie taip pat nebuvo pateikti“, - kalbėjo T.Novikova.

„Manau, motyvas tik politinis, jis susijęs su atomine elektrine, tik su referendumu“, - dėstė ji.

Migracijos departamento atstovės po teismo posėdžio teikti komentarus žurnalistams atsisakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
kremliaus avele
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių