Į Lietuvą baltarusis vyko cigarečių prikimštu vilkiku

Muitinės pareigūnai Lavoriškių kelio poste sulaikė krovininį vilkiką iš Baltarusijos, kuriuo į Lietuvą mėginta įvežti daugiau nei 300 tūkst. litų vertės cigarečių kontrabanda.

Nelegalūs rūkalai rasti tradicinėje slaptavietėje - puspriekabės-šaldytuvo grindyse ir lubose, pranešė Muitinės kriminalinės tarnyba.

Baltarusijos Respublikos piliečio Y.R. vairuojamas krovininis vilkikas "Mercedes Benz" į Lavoriškių kelio postą atvažiavo penktadienio rytą, apie 4.30 valandą.

Vilkiko puspriekabė-šaldytuvas buvo tuščia, vairuotojas tvirtino važiuojantis į Lietuvą pasikrauti krovinio. Tačiau muitinės pareigūnai nusprendė patikrinti minėtą puspriekabę, nes būtent jose kontrabandininkai dažniausiai slepia nelegalius rūkalus.

Puspriekabės lubos ir grindys buvo prikimštos baltarusiškų cigarečių "Fest". Iš slėptuvių muitininkai ištraukė 46 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų, jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais - 334 tūkst. litai.

"Mercedes Benz" vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, sekmadienį Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo sprendimu jis suimtas dešimčiai parų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.


Šiame straipsnyje: cigaretėskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių