Į laisvę išleistas Panevėžio mero patarėjas D. Simėnas

Vienuolika parų už grotų praleidęs dar vienas įtariamasis Panevėžio korupcijos byloje, mero patarėjas Darius Simėnas prokurorų sprendimu į laisvę paleistas penktadienio vakare, pranešė naujienų portalas panskliautas.lt.

Praėjusį ketvirtadienį iš areštinės paleistas kitas įtariamasis – Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Panevėžio apygardos teismas nusprendė, kad suėmimas jam skirtas nepagrįstai.

Panevėžio apylinkės teismas sprendžia dėl D.Simėno nušalinimo nuo pareigų. Nutartį teismas skelbs antradienį. Prokurorai jam skyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Suimta lieka vienintelė įtariamoji, viešbučio „Romantic“ vadovė Dalia Kuklierienė.

Ikiteisminiam tyrimui dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir kyšininkavimo vadovaujanti prokurorė Aurelija Gališanskytė teigė, kad paleisti D.Simėną nuspręsta dėl to, jog nebeliko jokio reikalo laikyti jį uždarytą. Viena iš suėmimo priežasčių yra ta, kad įtariamasis negalėtų daryti kitiems proceso dalyviams poveikio.

Prieš dvi savaites Panevėžio apylinkės teismas D.Simėnui ir D.Kuklierienei buvo skyręs mėnesį suėmimo, M.Balčiūnui - 20 parų.

Iš viso šioje byloje įtariamaisiais patraukti šeši asmenys, tarp jų ir miesto meras konservatorius Vitalijus Satkevičius.

Įtariama, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti privatų viešbutį „Romantic“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tonis

Tonis portretas
Sproginėja burbulai???? Vyksta nemokamas spektaklis???? Ką visa tai reiškia????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių