H.Daktaras vėl prašo paleisti jį į laisvę

Žiauriais nužudymais, turto prievartavimais ir grobimais įtariamas Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamas Henrikas Daktaras vėl apskundė teismo sprendimą trims mėnesiams pratęsti jo suėmimą.

Antradienį Lietuvos apeliaciniame teisme nagrinėjant skundą H.Daktaro advokatas teigė, jog nutartis dėl suėmimo pratęsimo yra neteisėta ir nepagrįsta.

Argumentuodamas tai jis aiškino, jog H.Daktaro byloje nėra duomenų, kad jis būtų kviestas į apklausą, todėl esą negalima teigti, kad slapstėsi nuo tyrimo. Advokatas taip tvirtino, jog "Henytė" turi šeimą, gyvenamąją vietą ir jam esą nėra pagrindo slapstytis.

Taip pat buvo pažymėta, kad suėmimą galima pratęsti "tik pagal 13 bylos epizodų", kuriais remiantis buvo išduotas jo arešto orderis, o ne pagal 19 H.Daktarui inkriminuojamų veikų.

Tuo tarpu prokuroras tvirtino, kad nutartis yra pagrįsta. Jis sakė, jog kaltinamasis yra ne kartą teistas, linkęs nusikalsti, negerbia įstatymų. Prokuroro teigimu, negalima tvirtinti, kad slapstydamasis H.Daktaras ar jo artimieji nežinojo, kad yra paskelbta jo paieška, nes šis faktas buvo plačiai paviešintas spaudoje.

Prokuroras tvirtino, kad bylos tyrimas nėra vilkinamas, tiesiog dėl didelio liudytojų, nukentėjusių ir įtariamųjų skaičiaus reikia atlikti daug procesinių veiksmų.

Nutartį dėl skundo teismas skelbs trečiadienį.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, H.Daktaras įtariamas Rimanto Ganusausko, Arvydo Vilčinsko ir Roberto Borcherto nužudymu itin žiauriai kankinant.

Taip pat jis įtariamas kartu su Egidijumi Abariumi 1993-2001 metais vadovavęs nusikalstamai grupuotei, ginklų sprogmenų ir šaudmenų neteisėtu laikymu, kėsinimusi nužudyti Raimundą Petraitį, įvairiais turto pagrobimais, prievartavimais, smurto naudojimu bei grasinimais.

H.Daktaras laikomas suimtas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Suėmimą 52 metų H.Daktarui teismas skyrė dar 2008 metų gruodžio 24 dieną, tačiau tada "Henytė" pasislėpė.

H.Daktaras sulaikytas Bulgarijoje, netoli Varnos miesto, 2009 metų rugsėjo 4 dieną. Jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

H.Daktaras teistas penkis kartus. Pirmąsyk už grotų jis atsidūrė būdamas 19 metų.

Viena garsiausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių Kauno "daktarai" susikūrė 1978 metais.


Šiame straipsnyje: DaktarasHenrikas Daktaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių