H. Daktaras paliktas drėgname Lukiškių rūsyje, bet gavo šildytuvą

Sulaukusi teismo nurodymo Lukiškių kalėjimo vadovybė pagerino Henriko Daktaro kalinimo sąlygas: paliko jį drėgname rūsyje, bet davė šildytuvą.

Esą dabar ir drėgmė, ir temperatūra kameroje tinkama. H. Daktaro advokatas įtaria, kad tai tik parodomoji akcija, rašo portalas delfi.lt, remdamasis LNK „Žinių“ pranešimu.

Apeliacinis teismas šio mėnesio pradžioje įpareigojo Lukiškių kalėjimą užtikrinti, kad H. Daktaras nelaisvėje nebūtų kankinamas. Specialistai buvo nustatę, kad jo kameroje per daug drėgna ir šalta. Vyro vienutėje buvo tik 13 laipsnių. šilumos.  H. Daktaras skundėsi, kad dėl to jam sutriko kraujotaka, skauda sąnarius ir širdį, turi problemų dėl prostatos. Šaltyje esą nėra galimybės rašyti, nes stingsta pirštai, dėl prasto apšvietimo neva silpsta regėjimas.

„Buvo nustatyta, kad H. Daktaro kameroje vakar dieną prie pilnai atidaryto lango oro temperatūra buvo 18,2 laipsnio, santykinė oro drėgmė – 36,2. Dėl pagerinimo sąlygų: vasario 18 d. H. Daktaro kamerai išduotas papildomas šildymo įrenginys“, – sakė Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktoriaus pavaduotojas Romas Ostanavičius.

H. Daktaro advokatas įsitikinęs, kad toks sąlygų pagerinimas – išsityčiojimas ir parodomoji akcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marma

Marma portretas
Cia daba kas! Prasom uztikrinti Daktarui kuo puikiausias salygas! Koks pasityciojimas ant zmogaus!

strasburas

strasburas portretas
o kiti be sildytuvu.siaubas kreipkites i strasbura kokiose salygose gyvenat.reikia tvarka lietuvoij padaryt

v

v portretas
nemanau, kad jam reiketu gerinti salygas...ji reiketu uzmuryti ten visam laikui,...isgama...kad tau ten viskas nusaltu...kiek seimu tu padarei nelaimingomis...prisimeni? dabar prisiminsi...lazda turi du galus,isgama...
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių