Grybais prekiavęs tinklas galėjo padaryti 660 tūkst. litų žalą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai ir Vilniaus apygardos prokurorai išaiškino, kaip įtariama, neteisėtą Dzūkijoje veikusį grybų ir uogų prekybos tinklą, kurio valstybei padaryta žala gali siekti 660 tūkst. litų.

Įšaldytas daugiau kaip 1 mln. litų vertės įtariamųjų turtas, pranešė FNTT.

Varėnoje veikianti įmonė, kaip įtariama, klastojo įsigijimo ir pardavimo dokumentus ir remdamasi jais supirkinėjo didelius kiekius įvairių grybų ir uogų, kurie vėliau buvo išgabenami ir realizuojami įvairiose Europos Sąjungos valstybėse. Tinklo apyvarta per pusantrų metų siekė apie 5 mln. litų.

Pareigūnų duomenimis, siekiant legalizuoti grybų įgijimą, buvo išrašomi tikrovės neatitinkantys apskaitos dokumentai ir jų pagrindu įtariamieji iš kasos išimdavo dideles sumas grynųjų pinigų. Taip pat atskleista, kad pelno mokesčio deklaracijose buvo įrašomi melagingi duomenys ir sumažinamas mokėtinas pelno mokestis.

„Paskaičiuota, kad iš viso organizuota grupė galėjo valstybės biudžetui padaryti daugiau nei 660 tūkst. litų žalą“, - rašoma FNTT pranešime.

Tarnybos pareigūnai taip pat atliko kratas bendrovėje, kurioje dirbo organizuotos grupės nariai, bei jų gyvenamosiose vietose.

„Kratų metu rastos 22 tonos sukrautų į vilkiką ir paruoštų gabenti į Vakarų Europą įvairių uogų, kurių vertė - apie 200 tūkst. litų. Patikrinus uogų pervežimo dokumentus nustatyta, kad jie suklastoti ir išrašyti visai kitos įmonės vardu“, - teigiama pranešime.

Šioje byloje įtarimai dėl sukčiavimo pareikšti trims asmenims. Dviem įtariamiesiems teismas paskyrė kardomąsias priemones - suėmimą, o trečiajam - rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.

„Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu įtariamiesiems paskirtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas į turtą, kurio vertė siekia 1 mln. litų. Šiuo metu, atliekant nusikalstamos veiklos tyrimą, siekiama išsamiai ir visapusiškai nustatyti įtariamųjų ir jų bendrininkų neteisėtai ir nusikalstamai gautas pajamas ir turtą tam, kad teisminio proceso metu būtų galima taikyti išplėstinį turto konfiskavimą“, - teigia FNTT.


Šiame straipsnyje: FNTTsukčiavimasklastojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių