Gruzinai nelegalai sustabdyto pasieniečio prašė nuvežti į Vilnių

Į tarnybą vykusio neuniformuoto Varėnos rinktinės pasieniečio asmeninį automobilį kelyje Druskininkai – Merkinė stabdė trys nelegalai iš Gruzijos. Pasieniečiui sustojus, jie paprašė nuvežti iki Vilniaus.

Pareigūnas juos pavežė, tačiau ne iki sostinės, o iki Varėnos rinktinės, kur nelegalai buvo sulaikyti, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Antradienio rytą Varėnos rinktinės Sargybų skyriaus pasienietis asmeniniu automobiliu iš Druskininkų važiavo į darbą Varėnoje įsikūrusioje rinktinėje. Pasienietis buvo neuniformuotas.

Kelio atkarpoje tarp Druskininkų savivaldybės Grūto kaimo ir Merkinės jis pamatė pakeleivingus automobilius stabdančius tris vyrus. Jie sustojusio pareigūno paprašė nuvežti į Vilnių. Pakeleivių išvaizda ir visos aplinkybės pasieniečiui iškart pasirodė įtartinos.

Pastaruoju metu sieną su Baltarusija saugantys pareigūnai neretai sulaiko į Lietuvą bandančių patekti nelegalų iš Gruzijos.

Pakeliui VSAT pareigūnas ėmė atsargiai kalbinti rusiškai suprantančius pakeleivius – pareigūną domino, kur jie vyksta, ką veikia ir pan. Patogiai įsitaisę vyrai pasipasakojo Lietuvoje esantys be dokumentų. Tai patvirtino pasieniečio įtarimus, kad trijulė yra nelegalai.

Nors ir buvo pažadėjęs nuvežti į sostinę, pasienietis savo automobilį kelyje Druskininkai – Vilnius pasuko dešinėn, į tarnybos vietą Varėnos rinktinėje. Trys kelio nežinantys keleiviai, be abejo, ir toliau buvo įsitikinę artėjantys prie Vilniaus. Kai tik pasieniečio automobilis įriedėjo į Varėnos rinktinės Štabo teritoriją, trijulė buvo sulaikyta.

Automobilį atvairavęs pareigūnas nuskubėjo ruoštis tarnybai, o sulaikytuosius apklausė jo kolegos. Jokių dokumentų neturėję nelegalai prisistatė 20-mečiu, 37-erių ir 41-erių Gruzijos piliečiais. Jie neslėpė savo kelionės tikslo – geresnių gyvenimo sąlygų paieškų.

Antradienio vakarą Varėnos rajono apylinkės teismo sprendimu Varėnos rinktinės pasieniečiai sulaikytus nelegalus nugabeno į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje. Čia pradėtos procedūros, kad šie trys centre apgyvendinti užsieniečiai būtų išsiųsti iš Lietuvos.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 235 nelegalus iš Gruzijos, bandžiusius neteisėtai patekti į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulėns

Saulėns portretas
Visos siuksles ir kriminalas bega is gruzijos.Rusyne jau patys rusai nebeapsikencia " ciurbanais",dar to beruko kad ir lietuvoje ju privistu. Pyzdinciau visus pagautus prie sienos kad kraujais myztu ir paleisciau atgal.Lai pranesa visiems kad per lietuva geriau nebentytu vykti,ten nesaldu. Dabar juos vos ne su duona ir druska pasenietis pasitinka o mes juos dar ir islaikyti turim

As

As portretas
Atvažiavę i Lietuvą, jie gauna Lietuvos pasus ir toliau be rūpesčiu keliauja į Europą. Gal reikėtu pasidomėti, kas jiems parupina Lietuvos pasus. Esu matęs daug tokiu Petru, Jonu, Romu su visai nelietuviskais bruožais...

IR

IR portretas
neblogai ,o medali duos ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių