Grupuotė įtariama į nusikalstamą schemą įtraukusi ir neįgaliųjų įmones

Generalinė prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba nustatė devynių asmenų organizuotą grupę, kuri, kaip įtariama, naudojo neįgaliųjų socialines įmones, siekiant gauti milijonines ES paramos ir valstybės biudžeto lėšas.

Įtarimai sukčiavimu, piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu, turto pasisavinimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimu, vadinamuoju pinigų plovimu, pareikšti neįgaliųjų socialinių ir socialinių įmonių ir su jomis susijusių įmonių vadovams. Tarpusavyje organizuotos grupės nariai yra susiję artimais giminystės ryšiais. Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo nutartimi pagrindiniam nusikalstamos veikos organizatoriui skirta kardomoji priemonė – 1 mėnesio suėmimas, kitiems įtariamiesiems – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Atskleista organizuotos grupės sukurta nusikalstama schema, kai naudojant apie 20 Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Raseiniuose ir kituose Lietuvos miestuose įsteigtų įmonių, ir kaip įtariama, piktnaudžiaujant joms suteiktu socialinių ir neįgaliųjų socialinių įmonių statusu, nesąžiningai buvo konkuruojama viešųjų pirkimų konkursuose, rengiamuose vykdant Europos Sąjungos paramos ir valstybės biudžeto lėšomis finansuojamus projektus. Įtariama, kad per pastaruosius metus socialinės ir neįgaliųjų socialinės įmonės, neturėdamos įstatymų nustatytų tikslinių grupių asmenų, reikalaujamo darbuotojo skaičiaus, neteisėtai gaudamos valstybės subsidijas, nesąžiningai dalyvavo daugiau nei keliuose šimtuose viešųjų pirkimų konkursų.

Turima duomenų, kad pažeidžiant Konkurencijos ir Viešųjų pirkimų įstatymų reikalavimus, fiktyviai sudarant palankias pirkimo sąlygas potencialiam laimėtojui, sukeliant, kaip įtariama, paslaugų ar darbų atlikimo kainas, buvo laimėti viešųjų pirkimų konkursai, kurių bendra vertė siekia keliasdešimt milijonų litų.

Pirminiais duomenimis, organizuotos grupės nariai dalį nusikalstamu būdu įgytų ES paramos ir valstybės biudžeto lėšų legalizavo, pervesdami kaip tariamą paramą krepšinio, rankinio klubams, sudarydami  fiktyvius nekilnojamojo turto įsigijimo sandorius.

Iš nusikalstamos veikos praturtėjusiems įtariamiesiems laikinai apribotos nuosavybės teisės į milijoninės vertės nekilnojamąjį turtą.


Šiame straipsnyje: FNTTsukčiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

IR NE TIK

IR NE TIK portretas
tai ,yra atsiradusiu gudruoliu,kurie klaipedoje ,galimai ir kitur surenka ,,bomzelius'' ,atprausia ,aprengia ,nuskuta, kuveza i anglija, apiformina juos pasaalpoms gauti,jie pasiraso patys nezino ant kokiu dokumentu, sugryzta i lietuva laukdami zadetu pinig eliu ,kuriu taip niekada ir negauna, taip gudrieji vyrukai bizneli daro,

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Jei kas pavogė dviratį...tuoj jo nuotrauka ir pavardė, jei milijonus...negalima nieko apie jį rašyti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių