Greitosios pagalbos automobiliai nukentėjo avarijose

Klaipėdoje du greitosios pagalbos automobiliai pakliuvo į eismo įvykius. Per vieną iš jų stipriai apgadinta lengvoji mašina.

Susidūrė sankryžoje

Užvakar vakare Klaipėdoje iš Paryžiaus Komunos gatvės į Taikos prospektą suko baltos spalvos automobilis BMW, kurį vairavo 21 metų vaikinas. Tuo metu nuo pietinės miesto pusės Taikos prospektu su įjungtais švyturėliais ir sirena atskubėjo greitosios pagalbos mašina, priklausanti vienai ligoninių. Pastarosios vairuotojas neįsitikino, kad yra saugu, važiavo degant raudonam šviesoforo signalui ir sankryžoje atsitrenkė į lengvąjį automobilį.

Policijos pareigūnai surašė protokolus abiejų transporto priemonių vairuotojams. Greitosios pagalbos automobilio vairuotojui - už nesaugų vairavimą, o lengvosios mašinos - už tai, kad šis neapsižiūrėjo prieš įvažiuodamas į sankryžą ir nepraleido greitosios pagalbos automobilio, kurio švyturėliai ir garsinis signalas buvo įjungti.

Kalti abu vairuotojai

"Su įjungtais švyturėliais ir garsiniu signalu važiavusio greitosios pagalbos automobilio vairuotojas turėjo įsitikinti, kad tikrai saugu važiuoti per sankryžą. Juk visko gali nutikti - į gatvę išbėgs vaikas ar išeis neblaivus asmuo. Įsitikinti, kad saugu įvažiuoti į sankryžą turėjo ir lengvosios mašinos vairuotojas", - aiškino Klaipėdos kelių policijos biuro komisaras-inspektorius Gintaras Kučinskas.

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo. Stipriai apgadintas automobilis BMW. Nuo smūgio buvo sulankstytas jo vairuotojo pusės šonas, iššoko greitosios šoniniai žibintai. Abu vairuotojai buvo blaivūs.

Ignoruoja piko metu

Dar vienas eismo įvykis, į kurį pakliuvo kitas, ligonį vežęs greitosios pagalbos automobilis, įvyko tą pačią dieną po pietų Šilutės plente. Besirikiuodama iš antrosios eismo juostos į pirmąją greitosios šoną įbrėžė lengvoji mašina. Pacientą, iš avarijon patekusio automobilio paėmė ir į ligoninę nugabeno iš paskos važiavusi kita medikų brigada. Į įvykio vietą policija nebuvo kviesta. Transporto priemonių vairuotojai užpildė eismo įvykio deklaraciją ir kreipėsi į draudimą.

Klaipėdos greitosios pagalbos stoties vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis pasakojo, kad greitosios pagalbos automobiliai kitų eismo dalyvių būna ignoruojami ne taip jau retai. Ypač piko metu.

"Suprantu ir vairuotojus. Dažnai jie neturi kur pasitraukti, bet pasitaiko ir piktybiškų. Blogiausia, kad dažniausiai tokiais atvejais gresia pavojus paciento gyvybei. Kiekviena uždelsta sekundė gali turėti didelės reikšmės", - tvirtino R.Juodviršis.
Vadovo teigimu, greitosios pagalbos automobiliai į smulkius eismo įvykius, kada jie nubraižomi, pakliūva dažnai, tačiau tokių, kuriuose stipriai nukentėtų mašinos ar pacientai, jau seniai nepasitaikė.

Policijos pareigūnai per metus užregistruoja 2-3 įvykius, kada į avarijas pakliūva specialiųjų tarnybų automobiliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių