Graikijoje kaltu pripažintas paauglį nušovęs policininkas

Graikijoje vienas policininkas pirmadienį pripažintas kaltu dėl beveik prieš dvejus metus įvykusio incidento, per kurį buvo nušautas vienas 15-metis, kurio mirtis išprovokavo šalyje didžiulę riaušių bangą.

Amfisos miesto teismas pripažino 38 metų pareigūną Epaminondą Korkonėją kaltu dėl pakaltinamos žmogžudystės, kurios auka tapo Aleksis Grigoropulas. Jaunuolis buvo nušautas 2008 metų gruodį per policijos naktinį reidą Atėnų rajone Egzarchijoje.

Teismas vėliau pirmadienį nuspręs, kokią bausmę skirti E.Korkoneas, kuris padarė kaltės nepripažinimo pareiškimą. Prokurorai reikalauja laisvės atėmimo iki gyvos galvos.

Trijų teisėjų taryba taip pat nustatė, kad kartu su E.Korkonėjumi patruliavęs 32 metų Vasilijas Saraliotis (Vassilios Saraliotis) buvo šio nusikaltimo bendrininkas.

Devynis mėnesius bylą nagrinėję teisėjai buvo informuoti, kad E.Korkonėjas 2008 metų gruodžio 6 dieną Egzarchijos rajone, kuriame neretai kyla neramumų, iššovė tris kartus.
Policininko advokatas Aleksis Kugijas teigė, jog šis incidentas buvo tragiška nelaimė, įvykusi, kai pareigūnai iššovė įspėjamuosius šūvius, kad sudrausmintų į juos įvairius daiktus svaidžiusius jaunuolius.

Autopsijos ataskaitoje nurodoma, kad į paauglį pataikė rikošetu atšokusi kulka, tačiau berniuko šeimos advokatai akcentavo liudininkų parodymus, jog policininkas nusitaikė ir iššovė.

Šis incidentas išprovokavo daugelį dienų Graikiją krėtusius neramumus.

Viena ultrakairiųjų ekstremistų grupuotė pagrasino nužudyti E.Korkonėją, todėl pareigūnai šių metų sausį pradėtą jo teismą perkėlė iš Atėnų į Amfisos miestą, esantį už 200 kilometrų į šiaurės vakarus nuo sostinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių