Graikija pristatė prieš 10 m. iš Belgijos muziejaus pavogtą paveikslą

Graikijos pareigūnai ketvirtadienį pristatė prieš dešimt metų iš vieno Belgijos muziejaus pavogtą XVII a. flamandų tapytojui Peteriui Pauliui Rubensui anksčiau priskirtą drobę, kurią prieš savaitę surado graikų policija.

Paveikslas „Kalidono šerno medžioklė“ (The Hunt for the Caledonian Wild Boar) buvo pavogtas iš Gento dailės muziejaus 2001 metais, sakė piliečių apsaugos ministras Kristas Papucis žurnalistams per spaudos konferenciją.

Pasak jo, apie paveikslo buvimą Graikijoje policija sužinojo maždaug prieš dvi savaites.
Meno vertybę turėjo 40-metė televizijos laidų vedėja ir 65 metų buvęs antikvaras, pamėginę ją parduoti už 6 mln. eurų po priedanga dirbusiems policijos pareigūnams Atėnuose.

Porai pateikti kaltinimai dėl mėginimo plauti pinigus, sakė šaltinis teisėsaugoje. Pasak šaltinio, kaltinimai dėl paveikslo vagystės jiems nepateikti. Antradienį įtariamieji, kurie savo kaltę neigia, buvo paleisti į laisvę. Jiems uždrausta išvykti iš šalies.

Kol kas Belgijos pareigūnai prašymo dėl paveikslo sugrąžinimo nepateikė.

Pasak 40-metės Rodo gyventojos, paveikslą 2003 metais  ji gavo iš savo meilužio, kuris ją įtikino, jog tai kopija. Moters bendrininkas taip pat sakė nieko nežinojęs apie minėto paveikslo vagystę.

Kiek anksčiau Graikijos kultūros ministerija šios drobės autorystę priskyrė P.R.Rubensui, tačiau belgų muziejaus ekspertai tvirtina, kad, naujausi tyrimai rodo, jog paveikslą galėjo nutapyti vienas jo mokinių.

„Šis kūrinys yra iš Rubenso dirbtuvių, jį pagal Rubenso eskizą nutapė vienas jo mokinių“, - naujienų agentūrai AFP sakė Belgijos ambasadorius Marcas Van Den Reeckas.

Prieš dešimtmetį iš Belgijos muziejaus vagys išsinešė du paveikslus, tačiau vertingesnį iš jų „Kristaus nuplakimą“ (The Flagellation of Christ) pametė bėgdami. Tuo metu „Kalidono šerno medžioklė“ vertinta 200 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: paveikslasvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių