Glazge buto šeimininkę nužudęs lietuvis kalės beveik pustrečių metų

Glazge savo buto šeimininkę nužudęs lietuvis Edinburgo aukščiausiojo teismo sprendimu už grotų turės praleisti dvejus metus ir keturis mėnesius. Iš pradžių lietuvis buvo kaltinamas tyčine žmogžudyste, tačiau vėliau kaltinimai pakeisti į netyčinį nužudymą, praneša BBC naujienų tarnyba.

43 metų buvęs kareivis Jonas Norkus prisipažino praėjusių metų spalį Glazge nužudęs savo buto šeimininkę, kuri, kaip jis manė, dieną prieš tai paprašė dviejų savo pažįstamų vyrų jį sumušti.

J. Norkus praėjusių metų spalio 25 d. užsipuolė 48 metų Vitaliją Nemniaševienę dėl sumušimo ir per kilusį konfliktą skėlė jai du antausius. Vėliau lietuvis pabėgo iš Anglijos, jo teigimu, bijodamas dėl savo saugumo. Vyras baiminosi šeimininkės keršto. Išvažiuodamas jis manė, kad jo šeimininkė yra gyva ir tiesiog girta miega. Sumuštai moteriai į smegenis išsiliejo kraujas ir ji mirė. Jos kūnas buvo aptiktas beveik po trijų savaičių, kai susirūpinusi draugė informavo policiją.

J. Norkus Didžiojoje Britanijoje gyveno nuo 2009 metų gegužės. Jis ne visą darbo dieną dirbo Glazgo Bjūkenano (Buchanan) autobusų stotyje valytoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių