Girtumą tikrintis atsisakęs policininkas atleistas iš darbo

Laikinasis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas iš tarnybos vidaus reikalų sistemoje šią savaitę atleido Varėnos rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnįjį tyrėją Vytautą Pekarską.

Birželio 10-osios vakarą kelyje Alytus-Seirijai-Lazdijai ne tarnybos metu neuniformuotas, vairuodamas automobilį "Audi 90", vyresnysis tyrėjas V.Pekarskas nuvažiavo nuo kelio.

Į įvykio vietą atvykusiems Lazdijų policijos pareigūnams jis reiškė pretenzijas ir atsisakė pūsti į alkoholio kiekio matuoklį. Atsisakymas tikrintis girtumą prilyginamas sunkiam girtumo laipsniui. V.Pekarskui buvo iškelta administracinė byla ir birželio 13-ąją pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime rašoma, kad V.Pekarsko veiksmai turėjo neigiamos įtakos policijos sistemos įvaizdžiui ir prieštarauja Policijos pareigūnų etikos kodekse įtvirtintoms nuostatoms.

Lietuvos policijos pareigūnų etikos kodeksas įpareigoja policijos pareigūną ne tarnybos metu elgtis pagal visuotinai priimtas elgesio normas ir savo elgesiu, drausme, kultūra stengtis būti pavyzdžiu kitiems asmenims, visada prisiminti, kad pagal jo elgesį sprendžiama apie visą policiją ir jos pareigūnus.

"Jis neprisidėjo prie policijos pareigūnų autoriteto stiprinimo bei policijos pareigūnų atsakomybės jausmo puoselėjimo, savo elgesiu pažemino policijos pareigūno vardą", - teigiama policijos pranešime.

V.Pekarskas vidaus reikalų sistemoje dirbo 20 metų.

Šiemet neblaivūs prie vairo įkliuvo 13 Lietuvos policininkų. Šią vasarą iš pareigų atleistas neblaivus prie vairo sulaikytas Kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo 2-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkas Darius Kiaušas. Balandį Panevėžio rajone sulaikytas aukštas pareigas ėjęs policininkas taip pat atsisakė tikrintis girtumą.


Šiame straipsnyje: Girtumaspolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
20 metų išdirbo ir šitaip elgėsi? Sunkiai suvokiama.

jo

jo portretas
tada kas norejo tas ir buvo primtas kas cia keisto

as

as  portretas
o ir dabar kas labai nori gali buti priimtas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių