Girtas vilnietis automobiliu išvertė pasienio kontrolės posto tvorą

Pirmąją Naujųjų metų dieną į Baltarusiją susiruošęs vykti neblaivus vilnietis savo kelionę baigė taranuodamas Šalčininkų kontrolės punkto tvorą.

Sekmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai, budėję Šalčininkų pasienio kontrolės punkte, ketino patikrinti į Baltarusiją vykusį automobilį „Ford Galaxy“ lietuviškais registracijos numeriais.

Tačiau prie transporto priemonės vairo sėdėjęs vyras, įvažiuodamas į punkto teritoriją, pervertino savo vairavimo įgūdžius – automobilis rėžėsi į apsauginę tvorą ir nepataisomai sumaitojo vieną jos sekciją.

Eismo juosta bei įvažiavimas į punktą čia nurodomi kelio ženklais, kurių vairuotojas nepaisė.

Paaiškėjo, kad mašiną vairavo 50 metų Vilniaus gyventojas. Pasieniečiams vyro elgesys iškart sukėlė įtarimų: nuo nerišliai kalbėjusio vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas.

Sostinės gyventojui nustatytas 1,77 promilės girtumas.

Į įvykio vietą pasieniečiai iškvietė Šalčininkų rajono policijos ekipažą, kurio pareigūnams ir perdavė vairuotoją bei jo automobilį.

Vyrui gresia administracinė atsakomybė už kelio įrenginių sugadinimą vairuojant transporto priemonę apsvaigus nuo alkoholio. Už tai numatyta bauda nuo 4 iki 5 tūkstančių litų su teisės vairuoti atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

Vilniečio padarytus nuostolius įvertins Pasienio kontrolės punktų direkcijos darbuotojai, kurie vėliau kreipsis į draudimo kompaniją dėl žalos atlyginimo.


Šiame straipsnyje: pasienisGirtumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių