Girtas vairuotojas vežė kontrabandinį kurą ir cigaretes

Sostinės pareigūnai gavę pinformacijos apie prekybą nelegaliu kuru ir cigaretėmis sustabdė įtariamojo vairuojamą automobilį. Vyras buvo girtas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus m. antrojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai ketvirtadienį apie 8 val. patikrino gautą informaciją apie neteisėtą prekybą akcizais apmokestinamomis prekėmis (automobilių kuru ir cigaretėmis).

Vilkpėdės gatvėje sustabdę automobilį „Audi Avant“, vairuojamą girto (nustatytas 1.20 promilės girtumas) 1968 m. gimusio P. K., bagažinėje aptiko apie 80 litrų benzino dvejose metalinėse talpose po 20 l ir dvejose plastikinėse 30 l talpose.

Sulaikytas asmuo neturėjo kuro įsigijimo ir gabenimo dokumentų. Apžiūrint automobilio saloną, jame rasta 20 pakelių cigarečių WEST be Lietuvoje nustatyto pavyzdžio banderolių ir 3 pakeliai cigarečių WINSTON BLUE su baltarusiškomis banderolėmis.

Tęsdami operaciją, pareigūnai su sulaikytu asmeniu nuvyko į butą Kalvarijų gatvėje ir P. K. pareigūnams parodė turimus 280 pakelių cigarečių WEST be lietuviškų banderolių bei 6 pakelius WINSTON BLUE su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Už pažeidimą, numatytą LR ATPK 163(2) str. 3 d., teisės pažeidėjui surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas. Surinkta medžiaga bus perduota nagrinėti 2-os apylinkės teismui. Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai sulaikytam asmeniui pradėjo administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną numatyta LR ATPK 126 str. 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių