Girtas vairuotojas lėkė į jį stabdančius policijos pareigūnus

Tik medis sustabdė apsvaigusio nuo alkoholio ir aplinkoje sunkiai besiorientuojančio, nuo policijos pareigūnų sprunkančio 47-nerių metų šiauliečio V.Ž. vairuojamą automobilį.

Sausio 6-osios naktį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų dėmesį patraukė didžiuliu greičiu Žemaitės gatve link jų skriejęs „Audi 100 Avant“.

Automobilyje sėdėję du asmenys į policijos pareigūnų reikalavimą sustabdyti automobilį nereagavo ir nuskriejo toliau.

Patruliai persekiojo „Audi 100 Avant“ iš paskos, apie bėglį radijo ryšiu pranešdami visiems mieste dirbusiems ekipažams.

Kai „Audi 100 Avant“ atsidūrė Eglyno akligatvyje, pareigūnai, iššokę iš automobilio, puolė prie bėglių, tačiau šie apsisuko ir, važiuodami tiesiai ant patrulių, vieną jų kliudė ir traumavo ranką.

Įtarimą sukėlusių eismo dalyvių gaudynės po pusvalandžio baigėsi Vijolių kaime. Kadagio ir Švyturio gatvių sankryžoje „Audi 100 Avant“ nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į medį.

Eismo įvykio metu traumuoti buvo ir vairuotojas, ir 22 metų keleivis. Dėl veido ir kūno nubrozdinimų po medikų apžiūros jie gydosi ambulatoriškai.

Vairuotojui nustatytas vidutinis ( 2,16 prom.), o keleiviui sunkus ( 2,88 prom.) girtumas. Naktį jie blaivindamiesi praleido Šiaulių rajono policijos komisariato laikinojo sulaikymo patalpose.

Iš ryto vairuotojui buvo surašyti du administracinių teisių pažeidimų protokolai: už tai, kad nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimo sustabdyti transporto priemonę, ir už tai, kad būdamas girtas sukėlė eismo įvykį, kurio metu buvo sutrikdyta keleivio sveikata.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už tai numato baudą iki 5000 litų ir teisės vairuoti atėmimą nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimt parų su teisės vairuoti atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

Vairuotojui gresia ir baudžiamoji atsakomybė, nes dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių