Girtas prie vairo – nuo pat ryto

Girti vairuotojai, pasirodo, siautėja ir rytais. Neblaivaus trisdešimtmečio vairuojamą mašiną Klaipėdos centre sustabdė tik šaligatvio atitvaras.

Vairuotojas bandė bėgti

Šeštadienį vos po aštuntos ryto Klaipėdoje, Taikos prospekto ir Sausio 15-osios gatvės sankryžoje, girtas „Chrysler Voyager" vairavęs 30 metų vyras rėžėsi į metalinę tvorelę ir išlėkė ant šaligatvio.

Tik dėl laimingo atsitiktinumo avarijos metu nebuvo sužaloti praeiviai.

Iš apgadinto automobilio išsvirduliavęs vairuotojas bandė bėgti. Greta esančioje stotelėje klientų lūkuriavę mikroautobusų vairuotojai iškvietė policiją ir parodė, kur nuskubėjo avarijos kaltininkas.

Kol atvažiavo policijos patruliai, girtutėlis vyras apibėgo aplink gretimą namą ir pareigūnų buvo sulaikytas netoli įvykio vietos. Jis eismo įvykio metu nenukentėjo.
Į alkoholio matuoklį vairuotojas įpūtė 2,30 promilės.

Kaltino draugus

Kol pareigūnai fiksavo avarijos aplinkybes, policijos automobilyje sėdėjęs jos kaltininkas be perstojo kažkam vis skambino mobiliuoju telefonu. Tačiau į įvykio vietą niekas iš trisdešimtmečio draugų neatskubėjo.

Vyras emocingai gestikuliavo ir vis kaltino draugus, leidusius jam sėsti prie vairo. Nuo girto vairuotojo visi policijos automobilio langai pasidengė garais.

Rytą užmušė moterį

Nors statistika teigia, kad sugriežtintos policijos priemonės kovojant su girtais vairuotojais jau davė žymių rezultatų, šeštadienio avarija byloja, kad net eidamas šaligatviu, atitvertu metaline tvora, pėsčiasis negali būti garantuotas, jog netaps girto vairuotojo lengvabūdiškumo auka.

Lietuvos policijos Eismo priežiūros tarnybos duomenimis, praėjusią savaitę šalies keliuose įvyko 91 eismo įvykis. Žuvo 20 žmonių, tarp jų vienas nepilnametis, sužeista 113 eismo dalyvių, tarp jų - 13 nepilnamečių.

Pirminiais duomenimis, 10 eismo įvykių kaltininkai buvo neblaivūs vairuotojai. Šių avarijų metu žuvo trys žmonės, 13 sužeista.

Šiemet Klaipėdoje skaudžiausia eismo nelaimė, kurios kaltininkas - neblaivus vairuotojas, o aukos - pėstieji, įvyko balandžio viduryje. Tądien ankstyvą rytą Kretingos gatvėje į autobusų stotelę rėžėsi neblaivaus pradedančio vairuotojo vairuojamas "Renault Clio". Stotelėje autobuso, turėjusio vežti darbininkus į darbą įmonėje "Yazaki", laukė dvi keleivės.

53 metų moteris žuvo vietoje. 22 metų mergina buvo sunkiai sužalota. Neseniai pradėjęs vairuoti vaikinas važiavo iš naktinio klubo ir į alkoholio matuoklį įpūtė 1,47 promilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių