Gatvėje Lentvaryje gulėjusiam vyrui nustatytas 6 promilės girtumas

Trakų rajono apylinkės teismas pinigine bauda nubaudė vyrą, kuris gulėjo viešoje vietoje neblaivus. Paaiškėjo, kad jis buvo mirtinai apsvaigęs.

Pasak teismo pranešimo, vasario 17 dieną, apie 16.40 val., V.K. gulėjo viešoje vietoje – Geležinkelio gatvėje Lentvaryje, sunkiai orientavosi aplinkoje, nerišliai kalbėjo, iš jo burnos sklido alkoholio kvapas. V.K. nustatytas 6,01 promilės girtumas.

Teismas konstatavo, kad tokia savo išvaizda ir veiksmais V.K. įžeidė žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę. Be to, iki šio pažeidimo padarymo V.K. jau buvo du kartus per vienerius metus paskirtos administracinės nuobaudos už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose ar girto pasirodymą viešosiose vietose.

Skirdamas administracinę nuobaudą teismas atsižvelgė į pažeidėjo atsakomybę lengvinančią aplinkybę - tai, kad V.K. prisipažino padaręs pažeidimą ir gailėjosi. Taip pat įvertinus tai, kad jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta, pažeidėjo asmenybę, už padarytą administracinį teisės pažeidimą teismas V.K. skyrė minimalaus įstatymo numatyto dydžio –150 litų baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių