Gamyklą apšvarino savi?

Metalo dirbinius gaminančioje Kauno gamykloje "Mechel Nemunas" ilgapirščiai išardė dvi dešimtis elektros įrenginių ir pavogė jų dalis. Bendrovės darbuotojai vagyste įtaria savus.

Vagystė bendrovėje pastebėta ankstų trečiadienio rytą, kai darbą baigė naktinės pamainos darbininkai. Išardyti vielai virinti naudoti 14 suvirinimo aparatų. Dingo visų jų transformatoriai ir prijungimo kabeliai. Taip pat išmontuoti šeši elektros varikliai. Vagys išsinešė jų statorius.

Bendrovės nuostoliai vis dar skaičiuojami. Didžioji dalis įrenginių jau sutaisyta.
Gamyklos darbuotojai įtaria, kad ši vagystė - jų kolegų rankų darbas. Įrenginiams išmontuoti reikėjo nemažai laiko, o pavogtas dalis buvo nelengva išsinešti, nes įmonės teritorija saugoma.

"Mūsų teritorija neblogai saugoma. Todėl manome, kad tai padaryti galėjo tik savi darbuotojai", - sakė bendrovės atstovas spaudai Aleksejus Sivoronovas.

Pastaruoju metu vagysčių gamykloje nepasitaikydavo, o jos darbuotojai mano, kad pavogtos dalys keliaus į metalo supirkimo vietą. Šios versijos neatmetė ir bylos ėmęsis Kauno miesto Panemunės policijos komisariato tyrėjas Gediminas Grebliūnas.
"Kelti įvykio versijas dar labai anksti. Bet tikimybė, kad dalys buvo parduotos kaip metalo laužas - labai didelė. Supirkimo vietose ima viską: pradedant antkapiais ir baigiant įvairiausiomis smulkmenomis", - pastebėjo pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių