Gaisruose žuvo du žmonės, dar keturi buvo traumuoti

Antradienio vakaras, kaip niekada buvo gausus gaisrų, kuriose nukentėjo žmonės. Liepsnos pasiglemžė dviejų žmonių gyvybes, dar keturis gyventojus pavyko išgelbėti.

18.44 val. Telšių rajono ugniagesiai gavo pranešimą, kad Upynos kaime, Kaštonų gatvės 37 name įvyko sprogimas, po kurio kilo gaisras. Atskubėjus ugniagesiams visas namas skendėjo dūmuose. Gaisro metu apdegė apie 35 m2 sienų ir lubų, sudegė namų apyvokos daiktai - televizorius, lova, spintelė.

Šiame gaisre nukentėjo du vaikai - dvejų ir trejų metų. Juos apdegusiais kūnais dar iki ugniagesių atvykimo į Telšių apskrities ligoninę išvežė medikai.

Antrasis gaisras užregistruotas 21.14 val. Vilniuje, Liepkalnio gatvės 22 name. Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai paskambinę daugiabučio namo gyventojai pasakojo, kad iš 10 buto sklinda aitrus dūmų kvapas.

Atvykę ugniagesiai pro užrakintas buto duris į vidų patekti negalėjo, todėl pasistatė kopėčias ir jomis užlipę iki 4 aukšto pro balkoną pateko į butą. Gaisro židinio būta prieškambaryje ir kambaryje. Prieškambaryje sudegė medinė komoda, apdegė sienos, kambaryje - grindys.

Užgesinę gaisrą ugniagesiai 21.46 val. užėjo į vonią ir joje ant grindų rado 55 metų moters lavoną. Moteris nebuvo apdegusi, todėl manoma, kad nuo dūmų ji pasislėpė vonioje ir čia nuo smalkių užduso.

21.48 val. į iškvietimą jau skubėjo Rokiškio rajono gelbėtojai. Ugniagesiams buvo pranešta, kad gaisras kilo gyvenamajame name Kalvių kaime. Atvykus namo viduje degė lova, patalpos buvo smarkiai uždūmintos.

Iki gelbėtojų atvykimo iš namo išvesti du nukentėję vyrai - 63 ir 38 metų. Vienas jų - smarkiai apsinuodijo dūmais, todėl buvo išvežtas į ligoninę. Per gaisrą apdegė sienos, lova ir čiužinys.

Trečiadienį, apie 01.08 val. Buvo gautas pranešimas apie Šiauliuose, Ežero - Vilniaus gatvių kampe degantį apleistą pastatą, kuriame kažkada buvo įsikūręs prekybinis kioskas.

Atvykus iš pastato rūko dūmai, o iš kiosko vidaus ugniagesiai gelbėtojai išnešė apdegusį vyrą. Atlikus dirbtinį kvėpavimą, 56 metų nukentėjusysis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams, tačiau vežamas į ligoninę mirė.

Įtariama, kad vyras buvo benamis, atšalus orams prieglobstį radęs apleistame pastate. Gaisras greičiausiai kilo dėl paties žuvusiojo kaltės - manoma, kad jis rūkė lovoje, užmigo, nuo rūkstančios cigaretės užsidegė lovos čiužinys.


Šiame straipsnyje: gaisrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių