Gaisruose žuvo 4 žmonės

Per šį ilgąjį Žolinės savaitgalį Lietuvoje kilo 186 gaisrai, kuriuose žuvo 4 žmonės.

Šį savaitgalį šalį alino ne tik karštis, bet ir jį keičiantis trumpalaikis lietus su perkūnija. Ji pridarė bene daugiausiai nemalonumų gyventojams, o ugniagesiams  rūpesčių. Labiausiai žaibavo per stiprią liūtį šeštadienio naktį. Tąkart buvo įregistruoti 6 žaibo iškrovos sukelti gaisrai.

Skaudžiausias iš jų kilo Rokiškio rajono Vištagerklio kaime, kur šeštadienio naktį užsidegė gyvenamasis namas. Gaisro pašvaistę pastebėjo kaimynai, kurie ir iškvietė ugniagesius. Kai gelbėtojai atvyko į gaisro vietą, namo stogas ir perdanga jau buvo sukritę į vidų. Gesinant gaisrą  buvo aptikti dviejų žmonių smarkiai apdegę kūnai. Manoma, kad tai  80-metės sodybos šeimininkės ir jos 59 metų sūnaus palaikai. Vyksta tyrimas.

Taip pat šeštadienio naktį nuo žaibo iškrovos užsidegė ir 4 ūkiniai pastatai bei vienas gyvenamasis namas. Šis būstas degė Utenos rajone, Kėpių kaime. Per šį žaibo sukeltą gaisrą sudegė pastato stogas, apdegė namo sienos.

Šeštadienio rytą Klaipėdos rajono Katkų kaime taip pat užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Ir čia namo stogas jau skendėjo liepsnose. Apmalšinę liepsnas ir patekę į namo vidų, ugniagesiai mansardos buvusioje lovoje aptiko apdegusios 39 metų moters kūną. Per gaisrą dar nudegė namo stogas bei išdegė mansarda. Įvykio aplinkybės nustatinėjamos.

Dar vieno žuvusio žmogaus kūnas buvo surastas gaisre, kilusiame vakar Vilniuje, Naugarduko gatvėje. Čia prie baldų parduotuvės „Dubingiai" metalinėje dėžėje degė šiukšlės. Užgesinus gaisrą, dėžėje buvo rastas stipriai apdegęs žmogaus kūnas. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio rytą Radviliškio rajono Sirutiškių kaime užsiliepsnojo nenustatyto šeimininko gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė pastato stogas, apdegė sienos.

Elektrėnų savivaldybės Beižionių kaime tą rytą  gaisras kilo dar vienoje sodyboje. Per gaisrą sudegė medinis namas ir 2 ūkiniai pastatai. Šių gaisrų priežastys aiškinamos.

Taip pat tą rytą liepsnojo Ukmergės rajono Kelmų kaimo gyventojo gyvenamasis namas. Sudegė pastato stogas, apdegė sienos, išdegė vidus. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio popietę Akmenės rajono Kalniškių kaime dėl vaikų išdykavimo užsidegė Papilės žemės ūkio bendrovės daržinė. Ugnis sunaikino medinę daržinę ir keliasdešimt tonų šieno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių