Gaisro mėsinėje priežastys neaiškios (papildyta)

Klaipėdos mėsinės direktorius Nerijus Kuzma mano, kad gaisro mėsinėje priežastys bus ilgai tiriamos. Kol bendrovė susiras gamybos patalpas, tikimasi išsiversti su gamybos likučiais. Susiradus tinkamas patalpas - kuo skubiau atnaujinti savo produkcijos gamybą.

Šeštadienio vakarą Šilgaliuose, Pagėgių sav.,  kilo gaisras mėsos perdirbimo bendrovės UAB „Klaipėdos mėsinė" ceche. Ugnis sunaikino dalį patalpų bei įrengimų, sustojo įmonės gamybinė veikla.

Gaisro aplinkybės tiriamos. Žinoma, jog gaisras mėsos išpjaustymo ceche kilo ne dėl freono dujų sprogimo. Tyrėjų išvados ir tikslios šio įvykio priežastys turėtų paaiškėti artimiausiu metu. 

Diena.lt portalui įmonės direktorius Nerijus Kuzma teigė, kad kol kas visiškai neaiškios gaisro priežastys. Jis nemano, kad gaisras galėjo kilti dėl padegėjų kaltės, ar, kad su tuo susiję įmonės konkurentai. „Šiuo metu tyrimas perduotas Respublikinei priešgaisrinei tarnybai. Manau, kad jis dar ilgai užtruks, nes ta vieta, kur gaisras kilo, visiškai išdegė. Dabar tyrėjai ardo degėsius ir aiškinasi priežastis“, - sakė įmonės direktorius. Kol bus surastos gamybinės patalpos, bendrovė tikisi prekiauti gamybos likučiais.

„Klaipėdos mėsinės" vadovai džiaugiasi, kad gaisro metu ceche buvę žmonės nenukentėjo. Pirminiais duomenimis, materialiniai nuostoliai siekia keletą mln. litų. Dėl palankių oro sąlygų bei gaisrininkų darbo pavyko išgelbėti šalia esantį administracinį pastatą bei gamybos cechą.

„Šiuo metu drauge su visu įmonės kolektyvu ieškome galimybių kuo greičiau atnaujinti gamybą turėtose patalpose, tačiau tai gali užtrukti, nes laukia nemažai atstatymo bei įrengimų remonto darbų. Tuo pačiu  metu deramasi dėl galimybės perkelti gamybą į alternatyvius gamybinius plotus", - teigia įmonės vadovas Nerijus Kuzma.

Įmonė „Klaipėdos mėsinė" savo turtą buvo apdraudusi draudimo bendrovėje „Ergo Lietuva". Tikimasi, kad gaisro metu patirti nuostoliai bus visiškai atlyginti.

Bendrovės vadovas tikisi, kad per keletą savaičių bus pasiektos tokios gamybos apimtys, kokios buvo prieš įvykį. Gamybą planuojama pradėti kiek įmanoma greičiau.

„Individualiai bendrausime su mūsų įmonės partneriais ir tikimės su jų pagalba kuo greičiau išspręsti  šią situaciją", - tikina N. Kuzma. 

Praėjusių metų rudenį bendrovė „Vilkė" pakeitė pavadinimą į „Klaipėdos mėsinė". Įmonė gamina virtus ir rūkytus mėsos produktus, taip pat prekiauja šviežia mėsa ir skerdiena. „Klaipėdos mėsinės" metinė apyvarta - per 80 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių