„Gaidžiais“ policininkus išvadinęs R.Žilinskas išteisintas

Po metus trukusio nagrinėjimo vakar Vilniaus 1-asis apylinkės teismas nusprendė, kad Seimo narys Rokas Žilinskas yra vertas ne baudžiamosios bylos, o tik administracinės.

Jo draugui Markui Gurskiui, kurį parlamentaras švelniai vadino Saule skirta 5200 litų bauda.

Žada skųsti

Tokia bausmė M.Gurskiui skirta už pareigūnų įžeidimus. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pasipriešinimo policijos pareigūnams, jis, kaip ir R.Žilinskas bus baudžiami tik administracine tvarka.

Šį nuosprendį žada skųsti valstybinį kaltinimą byloje palaikanti Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Lilija Balaišienė, abiems kaltinamuosiems siūliusi 80 minimalių gyvenimo lygių (10 tūkst. 400 litų) baudomis.

Juo nepatenkintas ir M.Gurskio advokatas Zbignevas Jankovskis. Kurio nuomone, jei buvo išteisintas vienas kaltinamasis, lygiai taip pat turėjo būti pasielgta ir su antruoju.

Policiją iškvietė taksistas

Seimo narys, „vienalietuvininkas“ R.Žilinskas ir jo bičiulis M.Gurskis į teisėsaugos nemalonę pateko 2007 m. gruodį. Tuo metu R.Žilinskas dar dirbo LNK televizijoje.

Gruodžio 4-osios ankstų rytą abu draugus taksi vairuotojas paėmė iš „Amatininkų užeigos“. Pakeliui automobilyje vienas vyrų išpylė alkoholį, todėl vairuotojas atsisakė juos vežti į Antakalnį, liepė išlipti pakeliui ir susimokėti 47 litus.

Vyrai nesutiko, ir kaip teisme pasakojo, taksi vairuotojas, R.Žilinskas pareiškė, jog čia jie ponai, todėl vairuotojas juos veš ten, kur jie pageidaus. Po šių žodžių M.Gurskis dar pagrasino, jog jei atsisakys taip daryti, daugiau nebedirbs.

Taksi vairuotojas iškvietė policijos pareigūnus.

Įžeidinėjimai tęsėsi

Atvykę pareigūnai, po beveik valandą trukusio aiškinimosi R.Žilinską ir M.Gurskį nuvežė į sostinės 1-ąjį policijos komisariatą. Policininkų teigimu, bičiuliai nenurimo nei įvykio aplinkybes aiškinantis iškart po iškvietimo, nei jau vežami į policijos komisariatą.

Policininkai buvo vadinami „pederastais ir asilais“, o į automobilį įsodintas R.Žilinskas pareikalavo mobiliojo telefono, pareiškęs, kad skambins į saugumą.

Pasitikrinti girtumą R.Žilinskas atsisakė, todėl buvo nuvežtas į Priklausomybės ligų centrą. Jo kraujyje rastos 2,48 promilės alkoholio.

R.Žilinskas su M.Gurskiu buvo uždaryti į areštinę ir uždaryti atskirose laikino sulaikymo kamerose. Čia jie vienas kitam tiesė rankas, R.Žilinskas M.Gurskį vadino Saule, šis jį Rokenrolu.

Byla sufabrikuota

Abu kaltinamieji su jiems pateiktais kaltinimais niekada nesutiko. R.Žilinskas žurnalistams sakė, kad pati byla yra „visiškas farsas“, o jis esą kovos iki galo, jeigu jam bus skirta nors vieno cento bauda.

R.Žilinsko teigimu, jam yra svetima įžeidinėti žmones, tačiau tai, kas įvyko tos dienos rytą, jis atsimins visą gyvenimą, nes su juo taip grubiai dar niekada nebuvo elgiamasi.

 


Šiame straipsnyje: ŽilinskasGurkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių