FNTT išaiškino stambią pinigų plovimo aferą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) su Vilniaus apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame 49 metų R.S. įtariamas legalizavęs apie 500 tūkst. litų, gautų nusikalstamu būdu.

Išaiškinta, kad R.S. nuo 2006 metų gegužės iki 2007 metų kovo su bendrininkais, veikusiais Lietuvoje ir Vokietijoje, imitavo 10 vilkikų su priekabomis pardavimą Lietuvoje registruotai įmonei už daugiau nei 4,4 mln. litų, praneša FNTT.

Nustatyta, kad Lietuvos ilgalaikės nuomos bendrovės pervestos milijoninės lėšos iš Vokietijos ūkio subjektų bankinių sąskaitų buvo nuimtos grynaisiais pinigais ir pasidalytos nusikalstamos veikos dalyvių iš anksto sutartomis dalimis.

FNTT tyrėjai atskleidė, kad R.S. gavo ne mažiau kaip 850 tūkst. eurų (2,93 mln. litų). Dalį nusikalstamu būdu gautų lėšų įtariamasis pasidalijo su bendrininkais, o kitus savo dalies pinigus konvertavo į litus, grynuosius pinigus įnešė į savo bankines sąskaitas.

Išaiškinta, kad 49-erių vyras už 500 tūkst. litų Vilniuje ir Neringoje įsigijo nekilnojamojo turto. Automobilį „Porche Cayenne S“ ir katerį „Bayliner“ jis pirko Vokietijoje, transporto priemones pargabeno, registravo, naudojo ar pardavė Lietuvoje. Dar vieną automobilį, „Mercedes Benz ML 270“, R.S. buvo gavęs kaip užmokesčio dalį už Vokietijoje įvykdytą nusikalstamą veiką.

Atliekant ikiteisminį tyrimą laikinai apribotos R.S. nuosavybės teisės į šį, kaip įtariama, nusikalstamu būdu gautomis lėšomis įsigytą turtą ir teisme bus sprendžiamas šio turto konfiskavimo valstybės nuosavybėn klausimas.

Baigta baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimą asmuo gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Praeityje įtariamasis jau buvo du kartus teistas už automobilių vagystes Vokietijoje ir atliko bausmę.

 


Šiame straipsnyje: FNTTpinigų plovimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių