FNTT išaiškino nelegalų milijoninę apyvartą dariusį mėsos cechą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apygardos valdyba atskleidė nelegalų prekybos mėsa tinklą Alytuje ir vieno iš įtariamųjų gyvenamojo namo rūsyje aptiko antisanitarinėmis sąlygomis įrengtą gamybos cechą su įvairia produkcija.

Tyrėjai per kratas aptiko juodraštinius užrašus, liudijančius, kad per pastaruosius metus mėsos gaminių parduota už daugiau nei 1 mln. litų, o į valstybės biudžetą nesumokėta daugiau nei 100 tūkst. litų įvairių mokesčių, pranešė FNTT.

Nelegaliame ceche taip pat rasta daugiau kaip viena tona įvairių rūkytų, sūdytų bei žalių mėsos gaminių: dešrų, nugarinės, šoninės, lašinių, kumpių, atvėsintos skerdienos. Patalpose aptikta įranga bei priemonės mėsos produktų gamybai: skerdimo įranga, apvalkalai, metalinės kabės, virvutės, apie 20 kilogramų įvairių prieskonių.

Gamyba vyko naudojantis nesertifikuotais, savadarbiais ir neaiškios kilmės įrengimais. Patalpos individualioje namų valdoje buvo pagalbinės, nepritaikytos gamybai. Mėsa laikyta ne šaldytuvuose, o specialiose slėptuvėse, įrengtose garaže bei palėpėje, skalbimo mašinoje, tarp patalynės ir drabužių.

Išaiškinta, kad mėsą gamino namo savininkai bei nelegaliai įdarbinti penki asmenys.

Per kratas paimta 60 tūkst. litų, kaip įtariama, gautų iš nelegalios prekybos mėsa.

Nustatyta, kad nelegali mėsos produkcija be jokių apskaitos dokumentų ir kokybės sertifikatų buvo tiekiama į Alytaus mieste, Jazminų ir Ūdrijos gatvėse, esančias turgavietes devyniems fiziniams asmenis, kurie ją parduodavo. Aptikti juodraštiniai prekybos mėsa užrašai rodo, kad prekyba nelegalia mėsa turgavietėse vyko nuo 2010 metų.

Įtariamieji žalią mėsą be dokumentų įsigydavo iš fizinių asmenų ar Lenkijos ir Lietuvos įmonių.

FNTT Vilniaus apygardos valdybos tyrėjai kartu su tyrimą organizuojančiu Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroru dviem oficialiai niekur nedirbantiems asmenims pateikė įtarimus dėl didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule ir neteisėto vertimosi ūkine veikla, neturint licencijos.

Išaiškinta, kad nelegalūs mėsos prekeiviai savo vardu per kelis kartus įsigijo brangaus nekilnojamojo turto - žemės sklypus Alytuje. Įtariama, kad šis turtas įgytas už lėšas, gautas iš nelegalios prekybos.

Pareigūnai nustatinėja duomenis ir kitas aplinkybes, reikšmingas ikiteisminiam tyrimui, kad nelegalų mėsos cechą įsteigusiems alytiškiams būtų pateikti įtarimai ir dėl neteisėto praturėjimo, teigiama FNTT pranešime.

Siekiant užtikrinti valstybei padarytos žalos atlyginimą įtariamiesiems Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu paskirtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas - bendra areštuoto turto vertė siekia apie pusę milijono litų.

Be to, FNTT pareigūnai ir prokurorai tirs tarnautojų, vykdžiusių prekybos mėsa bei jos gaminiais Alytaus turgavietėse kontrolę, pareigų atlikimą.


Šiame straipsnyje: FNTTnelegalūs prekeiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Tikrintojai gaudavo otkata, kaip pas mus priprasta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių