Festivalio metu pasieniečiams darbo netrūko

Rugpjūčio 14-17 dienomis Norviliškėse vykusio muzikos festivalio „Be2gether" metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai iš viso patikrino daugiau kaip 11 tūkst. asmenų ir beveik 4 tūkst. transporto priemonių.

Pasieniečiai neužfiksavo nė vieno pasienio teisinio režimo pažeidimo, tačiau išaiškino 5 narkotinių medžiagų gabenimo atvejus. Visi kvaišalus gabenę asmenys atsidūrė policijoje.

VSAT pareigūnai vykstančiuosius į festivalį tikrino atraminiame Širvių poste, įrengtame prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą. Čia nuolat budėjo pasieniečiai kinologai su savo augintiniais. Būtent tarnybinių keturkojų uoslė ir padėjo aptikti slepiamus kvaišalus.

Penktadienio naktį tarnybinis vokiečių aviganis parodė, kad lengvuoju automobiliu vykęs baltarusis gali turėti narkotikų.

Asmens apžiūros metu pasieniečiai 22 metų vyro kišenėje aptiko 0,8 gramo augalinės kilmės medžiagos. Manoma, kad tai smulkintos kanapės.

Tą pačią dieną pasieniečiai Širvių poste sustabdė visureigį „Hyunday Santa Fe". Juo į Norviliškėse vykusį festivalį vyko 5 asmenys - 3 baltarusiai ir 2 lietuviai.

Transporto priemonę patikrino ir du kinologai su vokiečių bei belgų aviganiais. Abu keturkojai mašinos salone aptiko narkotikų - du polietileninius maišelius, kuriuose rasti 5 gramai augalinės kilmės medžiagos.

Penktadienį buvo sulaikytas ir automobilis „BMW 318". Juo į festivalį „Be2gether" vyko keturi lietuvaičiai.

Patikros metu tarnybinis šuo automobilyje buvusiuose fotoaparato ir mobilaus ryšio telefono dėkluose rado kvaišalų - du polietileninius maišelius, kuriuose buvo devynios melsvos tabletės su įspaustu delfino atvaizdu ir neaiškios kilmės baltos spalvos miltelių. Manoma, kad tai sintetinis kvaišalas „Ecstasy". Miltelių kilmė paaiškės po to, kai radinį ištirs ekspertai.

Vėlų penktadienio vakarą VSAT tarnybiniai keturkojai kvaišalų aptiko ir automobilyje „Rover 114", kuriuo į festivalį vyko du lietuviai.

Automobilį apuostę belgų ir vokiečių aviganiai parodė, kad mašinos prietaisų skyde esančioje daiktadėžėje gali būti kvaišalų. Joje pasieniečiai aptiko keturias rausvas tabletes ir maišelį su smulkinta augalinės kilmės mase.

Šeštadienį minėtame punkte pareigūnai išsamiai patikrino lengvąjį automobilį „Opel Astra", kuriuo į festivalį vyko du lietuviai. Mašinos daiktadėžėje tarnybinis pasieniečių keturkojis aptiko cigarečių pakelį. Jame pareigūnai rado neaiškios kilmės 32 rusvos spalvos tabletes.

Visus savaitgalį rastuosius kvaišalus, automobilius ir jais vykusius asmenis pasieniečiai perdavė Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnams, kurie toliau aiškinsis įvykių aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių