E.Žiobienė apie pedofilijos bylą žino tik iš nuogirdų?

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė TV3 laidai „Akistata“ teigė niekada nebendravusi su buvusia Drąsiaus Kedžio sugyventine Laimute Stankūnaite. Ji niekada net nepaskambino dabartinei mergaitės globėjai Neringai Venckienei.

„Aš nemačiau mamos, nežinau jos įgūdžių“, - trečiadienio vakarą laidai „Akistata“ aiškino E.Žiobienė. Laidos žurnalistės paklausta, kodėl ji nežinodama bylos po gegužę prasidėjusių įvykių Garliavoje, kai žmonės neleido įvykdyti prieštaringai vertinamo Kėdainių apylinkės teismo teisėjo Broniaus Varsackio nutarties mergaitės skubiai grąžinti jos biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei, reikalavo, kad mergaitė būtų atiduota motinai, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė pasiteisino esą ji kaip teisininkė negalėjo reikalauti kažko kito.

„Buvo teismo sprendimas ir aš būdama teisininkė negalėjau sakyti, kad teismo sprendimas yra nevykdomas ir yra niekintinis“, - savo vienoje televizijos laidoje garsiai ištartą frazę, kad blogiausia motina yra geriau už geriausią globėją, teisino E.Žiobienė.

Šiai frazei ji taip pat turėjo atsakymą. Esą ši frazė buvo panaudota abstrakčiai, o ne kalbant apie D.Kedžio dukters istoriją ir ji buvo suprasta netinkamai. „Tai buvo interpretacija žodžio, kurį man prilibdė, aš nemačiau mamos, nežinau jos įgūdžių“, - laidoje prisipažino E.Žiobienė.

Kaip portalui 1diena.lt sakė N.Venckienė ji iki šiol nėra sulaukusi nei vieno E.Žiobienės skambučio. „Man skambino tik buvusi Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė, tačiau jos prašymas buvo vienintelis, kad aš Kristupui Krivickui uždrausčiau rodyti laidas, kurioje yra panaudojamas mergaitės atvaizdas“, - kalbėjo N.Venckienė.

Laidoje nebuvo pateikta daugiau jokios naujos informacijos, kurios portalo 1diena.lt skaitytojai nežinotų arba kurios D.Kedžio artimieji nebūtų viešai paskelbę kitose žiniasklaidos priemonėse. Nustebino tik viena, kad laidos kūrėjai kalbėdami apie tai kas jau seniai žinoma skaitytojams, ne kartą pabrėžė, jog šie faktai yra išskirtiniai ir skelbiami pirmą kartą.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių