Estas įtariamas bandęs iš Lietuvos išgabenti nelegalus vietnamiečius

Pasienyje su Lenkija sulaikyti trys, kaip įtariama, nelegalai iš Vietnamo. Juos iš Lietuvos automobiliu vežė Estijos pilietis.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienio su Lenkija ruože, Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, vykdė nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę.

Pasieniečiai kelyje Marijampolė - Varšuva dokumentus patikrinti sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį automobilį „Volkswagen Passat“ su estiškais numeriais. Jį vairavo tvarkingus asmens ir mašinos dokumentus turėjęs 27 metų Estijos pilietis.

Pasak VSAT pranešimo, kartu su juo vyko trys asmenys, neturėję asmens dokumentų. Įtariama, kad jie gali būti Vietnamo piliečiai. Nelegalai moka tik gimtąją kalbą, todėl pasieniečiams kilo sunkumų juos apklausti.

Trečiadienio popietę Kalvarijos užkardoje buvo apklausiamas Estijos pilietis. Ten pat pasieniečiai atvežė ir sulaikytus nelegalus - laukta atvykstant vertėjo, kuris padės Lietuvos pasieniečiams susikalbėti su užsieniečiais ir juos apklausti.

Be šių trijų nelegalų pasieniečiai šiemet jau sulaikė 68 Vietnamo piliečius, kurie bandė neteisėtai patekti į Lietuvą. Daugiausia šiemet sulaikyta Gruzijos piliečių – pustrečio šimto.


Šiame straipsnyje: pasienisVSATnelegalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių