Elektroninė Lietuvos policija sulaukė tūkstančių lankytojų

Per du veiklos mėnesius policijos elektroninių paslaugų sistemos portalas www.epolicija.lt sulaukė 11 tūkst. 687 lankytojų. Iš viso portalas peržiūrėtas beveik 48 tūkst. kartų.

Per du mėnesius elektroniniu būdu ar trumposiomis žinutėmis pateikti 1 tūkst. 102 pranešimai. 572 atvejais pranešimą teikęs asmuo nurodė savo asmens duomenis. Likę 530 - anoniminiai, penktadienį pranešė Policijos departamentas.

Policijos departamento Projektavimo ir plėtros skyriaus viršininkas Tomas Stankevičius primena, jog nurodyti savo kontaktinius duomenis ir patvirtinti tapatybę - naudinga.

„Autorizuotus pranešimus teikiantieji gali išnaudoti daugiau sistemos galimybių - jie gali sekti savo pranešimų būsenas ir jų pasikeitimus, gauti informaciją apie jų pranešimų būsenas savo pasirinktais būdais, jų pranešimus, prireikus, galima tikslinti“, - sistemos privalumus autorizuotiems vartotojams vardina T.Stankevičius.

Šių metų lapkričio 1-ąją, įgyvendinus projektą ''Viešosios policijos paslaugos „Pranešimų policijai teikimas“ perkėlimas į elektroninę erdvę", pradėjo veikti kuriame galima teikti pranešimus policijai.

Portalas pasiekiamas dažniausiai (beveik 55 proc. atvejų) per nukreipiančias svetaines, tai yra, per nuorodas, esančias kitose interneto svetainėse. Tiesiogiai portale apsilanko trečdalis vartotojų, o likusieji (beveik 15 proc.) - naudodamiesi paieškos sistemų rezultatais, įvesdami raktinius žodžius.

Daugiausia pranešimų - 953 - pateikta tiesiogiai užpildžius formą portale. Mažiau pranešimų pateikta elektroniniu paštu bei telefonu (trumposiomis žinutėmis (SMS) ar daugiaformačiais pranešimais (MMS)). Pagal statistinius duomenis, portale pranešimus du pastaruosius mėnesius teikė gyventojai, kurių amžius nuo 16 iki 65 arba daugiau metų, trumposiomis žinutėmis telefonu - žmonės, priklausantys amžiaus grupei nuo 25 iki 44 metų, elektroniniu paštu - 35-44 metų.

Pasak Policijos departamento, naujuoju portalu domisi, pranešimus policijai elektroniniu būdu teikia ir užsienio valstybėse esantys Lietuvos piliečiai. Nemažai apsilankymų per du mėnesius sulaukta iš Didžiosios Britanijos (224 apsilankymai), Norvegijos (45 apsilankymai), Vokietijos (36 apsilankymai), Danijos, Latvijos ir Airijos (po 26 apsilankymus), JAV (25 apsilankymai), Švedijos (23 apsilankymai). Taip pat užfiksuota apsilankymų iš tolimesnių ar egzotiškesnių šalių, kaip kad Meksika, Uzbekistanas, Turkija, Islandija, Kanada ir kitos.

Projekto vykdytojai teigia, jog portalas dar bus tobulinamas bei papildomas naujomis elektroninėmis paslaugomis. Artimiausiais metais į elektroninę erdvę bus perkeltos policijos paslaugos, susijusios su licencijų bei leidimų išdavimu ginklams, civilinėms pirotechnikos priemonėms ir apsaugos darbuotojams.


Šiame straipsnyje: epolicijanusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Edas

Edas portretas
Per du mėnesius elektroniniu būdu ar trumposiomis žinutėmis pateikti 1 tūkst. 102 pranešimai. 572 atvejais pranešimą teikęs asmuo nurodė savo asmens duomenis. Likę 530 - anoniminiai, penktadienį pranešė Policijos departamentas. Turiu pasakyti, kad iš tų 572 atvejų, kai yra nurodytas pareiškėjas, 254 pranešimai yra mano. Viename pranešime vidutiniškai yra informacija apie 4 pažeidėjus. Dirbkite, mieli basakojai pareigūnai, net iš kabineto nebereikia eiti, tad nesušalsite. :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių