E.Kusaitei iškelta trečia baudžiamoji byla

Klaipėdietė Eglė Kusaitė tapo įtariamąja trečioje baudžiamojoje byloje - ketvirtadienį Vilniaus miesto 3-iajame policijos komisariate merginai pateikti įtarimai dėl prokurorų įžeidimų.

22-ejų mergina apkaltina įžeidusi Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorus Mindaugą Dūdą ir Justą Laucių, BNS sakė policijoje.

Oficialiai pareigūnai nekomentuoja, kada ir kaip E.Kusaitė įžeidė prokurorus. Žiniasklaidos teigimu, ikiteisminis tyrimas galėjo būti pradėtas dėl klaipėdietės žodžių, pasakytų po kovo 24-ąją Vilniaus apygardos teisme vykusio posėdžio. Tuomet M.Dūda paprašė E.Kusaitę suimti.

"Čia išvis nesąmonių valstybė. Prokuroras, mano manymu, vykdo nusikaltimus (...) Kaip jie gali žudyti žmones? Tegu pasižiūri, ką jie daro su mano teta, su mano artimaisiais", - tuomet kalbėjo teisiamoji.

Antradienį klaipėdietė stojo prieš Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą, kur ji teisiama dėl grasinimų tam pačiam prokurorui J.Lauciui.

Bylos duomenimis, 2011 metų vasario 18-osios vakarą mergina iš savo mobiliojo ryšio telefono į prokuroro tarnybinį mobilųjį telefoną išsiuntė grasinančio ir įžeidžiančio pobūdžio trumpąją (SMS) žinutę su menkinančiais bei nukentėjusiojo, kaip valstybės pareigūno, autoritetą, garbę ir orumą žeminančiais žodžiais. Prokurorą grasinta nužudyti ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jis vadintas "išgama, neturintis jokių dvasinių vertybių", esą "seni pažįstami nepaliks". E.Kusaitė neigia J.Lauciui siuntusi trumpąją žinutę.

Duodama parodymus teismui ji teigė mananti, kad Valstybės saugumo departamentas (VSD) bet kokia kaina siekia, kad ji būtų nuteista.

Tuo tarpu Vilniaus apygardos teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje E.Kusaitė kaltinama teroro akto rengimu.

E.Kusaitė  buvo sulaikyta 2009 metų spalį. Ji kaltinama kūrusi organizuotą grupę teroro aktui įvykdyti bei rengimusi susisprogdinti Čečėnijoje strateginės reikšmės objekte. Mergina savo kaltę neigia ir tvirtina, kad į terorizmą ją bandė įtraukti VSD agentai.

Daugiau nei devynis mėnesius suimta buvusi mergina šiuo metu yra laisvėje, jai skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.


Šiame straipsnyje: Kusaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nimf

Nimf portretas
As tyliu jau , cia prokurorai tikrai saiposi is kaltinamosios ir bet kuria kaina bando ja pasodinti , nu kaip kitaip paaiskinti tokius sveiku protu nepaaiskinamus prokuroro veiksums ??? Ar turi sveiko proto tas prokuroras kuris bando sukniuzdyti jauno zmogaus gyvenima ,ar jam tikrai eis paskui ramei nakti uzmigti kai zinos ,kad zmogus jaunas puna kalejime vien uz tai ,kad pasake teisme galima tiesa... jei zvelgiant is vienos puses tai tikrai manau ,kad prokuroras daro nusikaltima stengdamasis jauna zmogu patraukti baudziamojon atsakomyben vien uz zodzius kuriuose manau daug kas nieko blogo neizvelgia... Kazin kokiu veiksmu imtusi prokuroras jei jo artimaji kitas prokuroras uz panasia fraze paduotu i teisma ???

666

666 portretas
nesubrendėlė

o ka

o ka portretas
kontorai viskas leidžiama,manau ateis laikas ,ir net laikraštiniams tyrėjams ,kurie iš kažkieno stalčiaus pernai didžiausiam dienraštyje -tyrimą padarė
VISI KOMENTARAI 12

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių