E.Kusaitė bus teisiama dėl grasinimo nužudyti prokurorą

Pasikėsinimu surengti teroro aktą kaltinamai klaipėdietei Eglei Kusaitei teisme teks aiškintis dėl grasinančio pobūdžio SMS žinutės prokurorui Justui Lauciui – byla dėl grasinimų jau ištirta. Tačiau tuo nemalonumai E. Kusaitei nesibaigė – prokurorai pradėjo dar vieną tyrimą dėl merginos ir jos tetos viešų pasisakymų – įtariama, kad jos viešai įžeidinėjo prokurorus, skelbia delfi.lt.

Naujai iškeltoje byloje yra tiriami E.Kusaitės ir jos tetos Irenos Jeleniauskaitės žurnalistams pasakyti žodžiai po kovo 24-ąją Vilniaus apygardos teisme vykusio posėdžio. Jo metu prokuroras Mindaugas Dūda paprašė E.Kusaitei pakeisti kardomąją priemonę.

„Aš nenoriu nieko komentuoti, čia nesąmonių valstybė, ir prokuroras, mano manymu, vykdo nusikaltimus, – kaltinimais prieš televizijos kameras švaistėsi E.Kusaitė. – Kaip jie gali žudyti žmones, tegul pasižiūri, ką daro su mano teta, mano artimaisiais“.

Maža to, kaltinamoji anksčiau jos bylą tyrusį prokurorą J. Laucių ir dabar valstybės kaltinimą palaikantį M. Dūdą išvadino nusikaltėliais.

„Jie ją nužudys, tegul sodina ir mane kartu“, – ašaras teismo koridoriuje liejo E. Kusaitės teta I. Jeleniauskaitė.

„Kaip jums ne gėda, kaip jus žemė nešioja – prasivers ir praris, tiesiai į peklą, tiesiai į dugną“, – karčių žodžių prokurorui M. Dūdai negailėjo ir disidentė Nijolė Sadūnaitė.

Tuo tarpu Vilniaus miesto 1 apylinkės teismui perduotoje byloje teigiama, kad E. Kusaitė prokurorui J. Lauciui iš savo tetos namų išsiuntė įžeidžiančio pobūdžio žinutę ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo surengti teroro aktą atlikusiam Generalinės prokuratūros prokurorui.

„Anksčiau ar vėliau tu dvėsi, aš atsakau. Tu dar painkši, pamatysi. Seni pažįstami tavęs nepaliks. Išgama tu, neturintis jokių dvasinių vertybių“, – buvo rašoma SMS žinutėje.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad grasinančio ir įžeidžiančio pobūdžio žinutė buvo išsiųsta iš E. Kusaitės mobiliojo ryšio telefono. Jį pareigūnai paėmė per kratą įtariamosios tetos namuose.

Tuo tarpu klaipėdietė savo kaltę neigia – ji tvirtina, kad žinutės nerašė.


Šiame straipsnyje: Eglė Kusaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
žinoma teisėja gal net "riebiau" pasisakė. Ir jai - nieko. Gal ir kitiems galima reikšti bet kokias nuomones

Mina

Mina portretas
Taip ,kauniete teiseja parode pavyzdi ir nieko .Kodel istatyma ne visiems vienodi?

Przidente

Przidente portretas
leido Venckienei keikti ir smeizti.tai reiskia galima ir visiems ir nieko nebestebina kad kas tik nori nebaudziamas gali sakyti kas ant seiles uzeina
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių