Ekspertizės dėl D.Kedžio mirties dar negautos

Nors nuo kauniečio Drąsiaus Kedžio mirties praėjo jau trys savaitės, teismo medicinos ekspertai vis dar negali pateikti visų ekspertizių rezultatų.

„Šiandien skambinau, aiškino, kad negali atsakyti, nors ir labai skuba“, - antradienį portalui kalbėjo laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Raimondas Petrauskas.

Vis dar negauti cheminių ir histologinių ekspertizių rezultatai, kurie turėtų atsakyti į klausimą, ar D.Kedys nebuvo nunuodytas, ar prieš mirtį jam nebuvo leisti kokie nors cheminiai preparatai ir narkotikai. „Mes taip pat labai laukiame šių rezultatų, nes be jų tolimesnis tyrimas neįmanomas“, - sakė R.Petrauskas.

Preliminari D.Kedžio mirties priežastis kol kas išlieka ta pati - vyras apsinuodijo alkoholiu ir mirė užspringęs savo skrandžio turiniu. Teigiama, kad organizme rastos net 3,7 promilės alkoholio.

Šiomis ekspertų išvadomis suabejojo ne tik visuomenė, bet ir ilgamečiai ekspertai. Jų teigimu, neįmanoma, kad žmogus gulėdamas kniūpsčias užspringtų savo skrandžio turiniu. Šiuo įtarimus sutvirtina ir tai, kad to skrandžio turinio nerasta ne tik šalia vyro kūno, bet ir ant jo drabužių.

D.Kedžio artimieji neabejoja, kad vyras prieš mirtį buvo mušamas. Ant jo kūno rastos mėlynės ir sužalojimai jų teigimu įrodo, kad D.Kedžio mirtis buvo smurtinė.

Ekspertai jokių išorinių kūno sužalojimų ant pagrindinio įtariamojo dvigubos žmogžudystės byloje kūno teigia neaptikę. Esą giminių matytos žaizdos galėjo atsirasti vyrui griūvinėjant.

Praėjus kelioms dienoms be bene labiausiai beveik septynis mėnesius ieškoto vyro kūno suradimo tiek Generalinė prokuratūra, tiek Policijos departamentas pradėjo patikrinimą dėl Kauno prokurorų ir policininkų veiklos, ieškant D.Kedžio. Buvo žadėta šiuos patikrinimus atlikti kuo greičiau, tačiau vėliau nuspręsta jų laiką pratęsti.

„Kadangi reikia surinkti labai daug medžiagos, patikrinimo laiką pratęsėme iki gegužės 26 dienos“, - sakė R.Petrauskas. Panašiam laikui pratęstas ir Policijos departamento pradėtas patikrinimas.

R.Petrauskas neatmeta galimybės, kad po šio patikrinimo su darbu turės atsisveikinti ne tik Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis, bet ir kiti su šia byla susiję pareigūnai.

D.Kedys savo buvusią sugyventinę Laimutę Stankūnaitę bei jos seserį Violetą Naruševičienę kaltino jo dukters pardavinėjimu pedofilams, o Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių bei verslininką Andrių Ūsą tvirkinus ir seksualiai išnadojus jo dukrą.

Pernai spalio 5 d. J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė buvo nužudyti, kaip teigiama iš ginklo, kuris rastas netoli negyvo D.Kedžio kūno, o pedofilijos bylą tyrusiems Vilniaus apygardos prokurorams taip ir nepavyko nustatyti, kad L.Stankūnaitė pardavinėjo savo dukrą.

Byloje vieninteliu įtariamuoju liko tik A.Ūsas. Įtarimai dėl mažamečio asmens seksualinio prievartavimo jam buvo panaikinti, A.Ūsas bus teisiamas tik dėl dėl mergaitės tvirkinimo.

Šią bylą Panevėžio miesto apylinkės teismas žada atversti gegužės 26 d.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių