Eglei Kusaitei pateikti nauji įtarimai

Terorizmu kaltinamai klaipėdietei Eglei Kusaitei ketvirtadienį pateikti įtarimai ketvirtoje byloje – dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir melagingus parodymus.

„Ji yra įtariama (...) pateikusi pranešimą apie nebūtą nusikaltimą ir, apklausiama kaip liudytoja, davusi melagingus parodymus“, – sakė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Tomas Tukleris.

Pasak teisėsaugininko, merginos apklausa numatoma kitą antradienį, nes jai reikia susipažinti su įtarimais, susirasti advokatą.

Tyrimą, anot T.Tuklerio, dar balandį pradėjo Generalinė prokuratūra. Jos pagrindas buvo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Gintaro Jasaičio pranešimas apie galimai neteisėtus E.Kusaitės veiksmus, esą prokuroras ištyrė merginos pranešimą ir nustatė, kad jis, kaip įtariama, yra melagingas.

Už ketinimą įvykdyti teroro aktą teisiama klaipėdietė ne kartą viešai yra sakiusi, kad tuomet, kai buvo suimta, ji buvo sumušta, iš jos tyčiotasi, ji jautėsi žeminama. E.Kusaitė yra skundusis, kad per suėmimą buvo apsvaiginta psichotropinių vaistų.

E.Kusaitė buvo sulaikyta 2009 metų spalį. Daugiau nei devynis mėnesius buvusi suimta mergina šiuo metu yra laisvėje, jai skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šiuo metu dėl terorizmo teisiamai klaipėdietei prokurorai yra iškėlę bylą ir dėl grasinančio pobūdžio SMS žinutės išsiuntimo prokurorui Justui Lauciui. Ši byla nagrinėjama Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme. Dar viena byla jai iškelta dėl prokurorų Justo Lauciaus ir Mindaugo Dūdos įžeidimo. E.Kusaitė taip pat teisiama dėl ketinimų Rusijoje įvykdyti teroro aktą.

 


Šiame straipsnyje: Eglė Kusaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Johnb305

Johnb305 portretas
I really appreciate this post. I've been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You've made my day! Thanks again! keecdeebkdff

kaunietis

kaunietis portretas
teis ir sodint ta sterva musulmonu paklode iki gyvos galvos,gaila kad nera mirties bausmes

Cockney

Cockney portretas
Tai gal duokit žmogui susisprogdint,nes kaltinimų daugiau nei maurui ,kur atseit Lietuvoj kalino :DDD
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių