Dyzelino vagį Kaune pakirto apsaugininko paleista kulka

 

Į bendrovės „Kautra“ teritoriją įsmukę vagys užpuolė juos pastebėjusį apsaugininką, bet šis vieną iš ilgapirščių pašovė savigynai turėtu pistoletu.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį A.Juozapavičiaus prospekte esančioje bendrovės „Kautra“ teritorijoje, kur saugomi įmonei priklausantys autobusai, buvo užklupti du įtariami vagišiai. Incidentas Žemuosiuose Šančiuose kilo apie 2.30 val.

Nusikaltimo vietoje demaskuoti ilgapirščiai kaip tik tuo metu jau buvo išlaužę vieno autobuso kuro bako dangtelį ir spėję iš kuro bako išleisti 96 litrus dyzelino.

Pašalinius asmenis pastebėję bendrovės teritoriją saugantys apsaugos tarnybos „Dorsimus“ darbuotojai mėgino vagis sulaikyti, tačiau pastarieji pasipriešino. Apsaugininkai tuo metu jau buvo išsikvietę pastiprinimą.

Grumtynėms įsibėgėjus, vienas iš apsaugininkų išsitraukė savigynai laikomą pistoletą ir paleido šūvį užpuolikų link. Vienam iš jų kulka pataikė į kaklą.

„Esame dėkingi apsaugos tarnybai, kuri atliko savo pareigą. Tikimės, kad ji ir ateityje sėkmingai saugos bendrovės turtą. Keista, kad vagys brovėsi į šią įmonės teritoriją, kuri visuomet gerai apšviesta, stebima vaizdo kameromis. Be to, joje nuolat patruliuoja apsauga, kuri gali greitai iškviesti pastiprinimą, - „Kauno dienai“ pasakojo bendrovės „Kautra“ marketingo direktorius Gintautas Pakusas. - Anksčiau pasitaikydavo vaikigalių bandymų ką nors nugvelbti, tačiau šis rimtesnis bandymas buvo pirmas ir vagims nesėkmingas.“

Anot pašnekovo, iki sulaikymo vagys spėjo išleisti 96 litrus dyzelinio kuro, sugadino kuro bako dangtelį. Bendrovė suskaičiavo iš viso patyrusi 379 litų materialinį nuostolį.

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Ramunė Tarandė, dėl šautinės žaizdos kaklo srityje 23 metų amžiaus sužalotasis buvo nedelsiant pristatytas į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Tuo tarpu kitas dvejais metais jaunesnis vagišių dueto narys sulaikytas ir pristatytas į policiją. Panemunės policijos komisariate dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Teisėsaugininkai įvykio vietoje aptiko tris plastikines talpas, skirtas vogtiems degalams supilti.


Šiame straipsnyje: vagystėdyzelinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių